KKTC’DE SİYASET VE FETÖ

KKTC’DE SİYASET VE FETÖ

KKTC’DE SİYASET VE FETÖ

20 Ağustos 2017 - 09:45

Kıbrıs meselesi bir kez daha Rum tarafının çark etmesiyle çözüm masasından kalktı. Nereye evirilir, yeni bir süreç başlar mı bilinmez ama KKTC kendi içinde derin bir arayış ve sancı yaşıyor. O arayışın en yoğun yaşandığı alan ise siyaset. Mağusa Yeniboğaziçi Belediyesi'nin düzenlediği uluslararası festival için geldiğim KKTC'de "bir dokun bin ah işit" misali kimle konuşsak herkes dertli.
Kimse siyasetten, yönetimden hatta Türkiye ile ilişkilerin yürütülme biçiminden memnun değil. Bu belki yeni değil ama bu kez, keskinleşen bir toplumsal kopuşun işaretleri söz konusu.
Özellikle sol cenahın da içinde olduğu bir kesimde akıl almaz bir Türkiye karşıtlığı var. İşin arka planında farklı küresel güçler olabilir ama en sinsi siyaseti yine Türkiye karşıtlığını derinleştiren FETÖ'cüler izliyor.
Bu yüzden siyasette derin bir alt üst oluş ve eski siyasi yapıda çatırdama bekleniyor.
İki yeni partinin kurulması ve önümüzdeki seçime katılacak olmaları bu yeni arayışın ilk ipuçları olarak görülüyor.
Bu süreçle KKTC'de, FETÖ'ye karşı verilmesi beklenen mücadele arasında yakın ilişki var. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminden hemen sonra KKTC'deki FETÖ varlığına dikkat çekmiş ve FETÖ'ye karşı ciddi bir mücadele yürütülmediğini yazmıştık.
Oysa geç de olsa anlaşıldı ki, FETÖ, KKTC'de var ve askeri yapıdan polise, bürokrasiden iş dünyasına birçok alanda etkililer. Bu da başta KKTC imamı olmak üzere birçok ismin yakalanması ve tutuklanmasıyla ortaya çıktı.
Gazeteci Gökhan Altıner, bir süre önce bir kez daha Kıbrıs Postası'nda KKTC Başbakanı Hüseyin Özgörgün'ün önünde, içinde ünlü işadamlarının da olduğu bir FETÖ listesinden söz etti ve nasıl bir yol izlendiğini sordu.
Yeni bir cevap verilir mi bilemem ama şu bir gerçek; KKTC'de hâlâ FETÖ'ye karşı etkili bir mücadele yürütüldüğüne dair inanç yok ve kafalarda çok sayıda soru işareti var. Bir polis memurunun 4 yıldır süren davası en net soru işareti:
"Şu an Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı KKTC'de görev yapan Tuğgeneral Baki Kavun hakkında vatan hainliği nedeniyle ömür boyu hapis cezası isterken, KKTC Başsavcılığı bu haini bana karşı savunuyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x