BORNOVA BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEĞİNE DEVAM EDECEK

BORNOVA BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEĞİNE DEVAM EDECEK

12 Kasım 2016 - 15:03

Bornova Belediyesi eğitim desteğine devam edecek

Belediyelere bağlı dersanelerin kanun hükmünde kararname ile kapatılması kararının ardından, Bornova Belediyesi’nin 12 yıl önce hizmete açtığı BELGEM’in önünde önünde toplanan veli, öğrenci ve öğretmeler, verilen hizmetinden duydukları mennuniyeti ve eğitimin devam etmesi yönündeki isteklerini dile getirdi. Bu anlamlı buluşmaya katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olmaması için şu ana kadar gereken girişimlerde bulunduklarını, ilgili makamlarla görüştüklerini belirterek, “Şunu herkes çok iyi bilsin. Biz burada artık Türkçe ve matematik gibi dersler veremesek de zeka oyunları, satranç gibi kurslarla Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Öğrenci sayımızı da 6 bin 500’lerden 10 binlere, 15 binlere çıkaracağız. Çocuklarımızın eğitimine destek vermeye her şartta devam edeceğiz” dedi.

Belediyelere bağlı dersanelerin kanun hükmünde kararname ile kapatılması kararının ardından, BELGEM’in Çamdibi’ndeki merkez binası önünde önünde toplanan veli, öğrenci ve öğretmeler, Bornova Belediyesi’nin verdiği eğitim hizmetinden duydukları mennuniyeti dile getirdi. Öğrenciler açtıkları pankartlar ve attıklarını sloganlar ile BELGEM’de okul derslerine destek eğitimi almaya devam istediklerini ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da BELGEM önünde toplanan veli, öğrenci ve öğretmelere seslendi. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olmaması için şu ana kadar gereken girişimlerde bulunduklarını, ilgili makamlarla görüştüklerini ifade eden Başkan Olgun Atila, “Biz BELGEM’e hiç bir ayırım yapmadan öğrenci aldık. Kimseyi kırmadan ötekileştirmeden gerçek ihtiyaç sahiplerine öncelik tanıdık. Aynı tablo ile sadece biz karşı karşıya değiliz. Çıkarılan kanun Türkiye’deki tüm belediyeler için geçerli” diye konuştu.

 

Eğitimde iddialı bir kentin

Bornova’nın eğitim konusunda iddialı bir kent olduğunu ifade Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin eğitim alanındaki desteğinin farklı şekillerde devam edeceğini söyledi. Atila, “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Şunu herkes çok iyi bilsin. Biz burada sizlere artık Türkçe ve matematik gibi dersler veremesek de santraç gibi, resim gibi, müzik gibi kurslarla Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. 12 yılda 45 bin öğrenciye eğitim verirken, bu sayıyı yılda 6 bin 500’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de 10 binlere 15 binlere çıkaracağız. Her şartta çocuklarımızın eğitimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkanın Atila’nın konuşmasının ardından hep bir ağızdan andımız okundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x