45. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

45. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali bugün başladı.

30 Mayıs 2017 - 17:05

İstanbul'daki sanatseverleri 45 yıldır klasik müziğin en iyi ve en yeni örnekleriyle buluşturan, 3 bine yakın gösteride 3,5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali’nin 45’incisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ve konserle başladı. "Sıradışı" temasıyla 29 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak festival, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler, disiplinler arası çalışmalar, multimedya öğelerinden yararlanan yapımla, farklı dönemler ve müzik türleri arasında etkileşim kuran performanslarla yepyeni konser deneyimleri yaşatacak.
Gecede, yurt içinde ve dışında birçok eleştiri, inceleme ve söyleşi yazısı yer alan, bugüne dek 25 kitabın yazarı, 1996’dan bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nin Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin direktörlüğünü de sürdüren, müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na festivalin “Onur Ödülü” takdim edildi.

PHILIP GLASS’A YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ
Festivalin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne ise, yaşayan en ünlü klasik müzik bestecilerinden Philip Glass layık görüldü. Törene katılamayan Glass’ın ödül konuşması açılış töreninde video üzerinden izleyicilere aktarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x