"Öldürmeyen her darbe güçlendirmiştir."

"Öldürmeyen her darbe güçlendirmiştir."

"Öldürmeyen her darbe güçlendirmiştir."

22 Şubat 2017 - 11:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde konuşuyor

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Biz müteahhitlerimizin yurdışında faaliyet üstlenmelerini, ülkelerimizin değerini mühürünü vurduğunuza inanıyorum. Şantiyesinin önünde bayrağını dalgalandıran her firmamız önemlidir. Potansiyelimiz olmamız gereken seviyenin çok altında. Bizim firmalarımız yüzde 8'in dahi altında kalıyor. Çinliler yüzde 5, İtalyanlar yüzde 10 paya sahipken bizimkisi yüzde 5i bulmuyor.

Kriz bölgelerinde faaliyet gösteren iş adamlarımızın özellikle de müteahhitlerimizin yaşanan sıkıntılardan olumsuz etkilendiği görülmektedir. Kazanımlarımızın heba olmasına asla izin vermeyeceğiz. 2023 hedeflerimize ulaşmak için başarılarımıza imza atacağız. Türkiye'yi 10 kat büyüttük. Dünyadaki 10 büyük ekonominin arasına gireceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır.

15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirmiştir. Türkiye tüm krizlerden kaoslardan güçlenerek çıkmayı başarmıştır. Devlet olarak size imkanlar veriyoruz. Büyük ihalelerde size katkı sağlayacak Türkiye Vralık Fonu'nu devreye soktuk. Müteahhitlerimizin projelerine destek verecektir. Kamu özel işbirliği projelerindeki tecrübelerimiz diğer ülkelere de yaymamız gerekiyor.

Son dönemde terörle darbeyle özellikle de kaosla dize getiremedikleri Türkiye'yi ekonomiyle vurmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin ekonomide hiçbir sorunu yok. Yaşanan dalgalanmalar psikolojik iklimler ve bunun ülkemize yansımalarından kaynaklanıyor. Bizim kendi çözümlerimiz üretmemiz kendi yollarımızı açmamız gerekiyor. Türkiye Varlık Fonu gibi araçlar işte burada devreye giriyor.

İşte bunun için Irak'ta söz sahibi olmaya çalışıyoruz. İhracatçılarımızla, müteahhitlerimizle yeni yöntemler arıyoruz. Turizmde kıpırdama görülmeye başlandı. İstihdam seferberliğine katılmaya işverenler destekli olduğunu görüyorum.

Bizim kitabımızda geriye girtmek yoktur. İleriye daima ileriye... Milletimize sözümüz var. İnşallah Türkiye'yi muhasır medeniyet seviyesine çıkaracağız. Milletmizin verdiği destek sayesinde engelleri birer birer aştık.

Fitili ateşlenen sorunların, dünyayı kana ve ateşe bulayacağını Avrupa'daki terör eylemleriyle görmeye başladık. Bölgemizde yaşanan krizi çözmek top yekün tecrit değildir. Dünya, özellikle de gelişmiş ülkeler, Suriye ve Irak krizinde çok kötü bir sınav verdi.  Türkiye bu yöndeki çabalar aher türlü desteği vermeyi sürdürecektir.

Değişim hayatın en önemli gerçeğidir. Millet olarak geçmişimizden aldığımız derslerle daha çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye çok partili hayata geçtiğinden beri her alanda sürekli bir kriz halinde yaşamak zorunda kalmıştır. Gayri meşru güç adapları mevcut sistem içindeki bu çatlaklardan çıkarak nufüs kazanmışlardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x