GENÇ YAZAR, MİNİK OKURLARI İLE BULUŞTU

GENÇ YAZAR, MİNİK OKURLARI İLE BULUŞTU

GENÇ YAZAR, MİNİK OKURLARI İLE BULUŞTU

29 Nisan 2017 - 14:01

Çocuk Kitabı Yazarı Halime Erdoğan İzmir Kitap Fuarı'nda Okurları İle Buluştu

Bu yıl 22. yaşını kutlayan İzmir Kitap Fuarı'nda edebiyat şöleni devam ederken Puslu yayıncılık standında okuyucuları ile buluşan Halime Erdoğan, ''Hayalci Çocuk'' ve ''Sihirli Bulutlar'' isimli öykü kitaplarını minik okurları için imzaladı.

22-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 22.İzmir Kitap Fuarı Kültürpark'ta sürüyor. 9 gündür devam eden etkinlikte birçok yazar için söyleşi ve imza günü düzenlendi. Genç yazar Halime Erdoğan ise çocuklara ithafen yazdığı iki öykü kitabı ile Puslu Yayıncılık standında okurları ile bir araya geldi. Minik okuyucularının yoğun ilgisini karşılıksız bırakmayan Halime Erdoğan, kitabına ilişkin detayları İzlenen Haber'e anlattı.

''ÇOCUK KİTAPLARINI ÖNCE AİLELER OKUMALI''

''Çocuk kitaplarını öncelikli olarak ailenin okuması gerektiğini düşünüyorum. Ailenin çocuklarını yönlendirmesi gerekiyor. Sadece çocuklar için değil, yetişkinler de çocuk kitapları okuyabilir ve empati kurabilir.Günümüzde bilgisayar ve telefonlar yerine ailenin kitap okumayı da özendirmesi gerekiyor. Ailenin söz konusu kitap ile ilgili çocukları ile sohbet etmesi gerekiyor''

''HEM EĞİTİCİ, HEM EĞLENDİRİCİ ÖYKÜLER YAZIYORUM''

Çocukların sosyal derslerine odaklanarak kitaplarımı yazıyorum. Onlara derslerinde yardımcı olabilecek ve onları dersleri hakkında daha fazla meraklandırabilecek konular üzerine gittim. Sihirli Bulutlar'da; Uzay Sistemini, Güneş'i, Gezegenleri, Hayvanlar Alemi'ni tanıttım. Bu konuları daha fazla merak etmelerini sağlamaya çalışıyorum. Genel olarak onların eğitim hayatlarını baz alarak yazıyorum. Ancak çocuklara yönelik kitaplar eğitici olduğu kadar eğlendirici de olmalı. Bu yüzden hem eğitici hem eğlendirici öyküler yazıyorum.''

''HAYALCİ ÇOCUK'' HAKKINDA

'Hayalci Çocuk' bu yıl çıkan kitabım. Bu kitapta ana karakterimiz bir erkek çocuğu... Kitapta biraz çocuk psikolojisi üzerine de gittim. Ana karakterimiz içekapanık, derslerinde yeterince başarılı olmayan ve sosyal hayatı olmayan bir çocuk. Hayalci Çocuk'ta hayal kurarken gerçeği kaçıran bir çocuğun hayatını anlattım. Sonrasında ise hayallerini gerçeğe döndürme yolunda attığı adımları işledim.

''KİTAPLARI İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNE VE DOĞU'DAKİ OKULLARA YOLLADIK''

Genel olarak bugüne kadar yazılan çocuk kitaplarının çoğunun eğlendirici olduğunu ve eğitici kitapların sayısının azaldığından yana şikayetçi idiler. Ancak bu kitaptan sonra olumlu geri dönüşler aldım. Daha sonra kitaplar MEB tarafından onaylanınca okullara da dağıtımlar yapıldı.

Halime Erdoğan Kimdir?

Yazarlık hayatına köşe yazarlığı ile başlayan halime erdoğan sonrasında edebiyat dergilerinde çeşitli öyküler ile yazarlık hayatını sürdürdü. Yetişkinlere yönelik olarak yazdığı ''Yasak Aşk Melankolisi'' romanı ve ardından çocuk kitapları ile birçok yarışmada dereceye girdi. Yazarlık hayatına öykü yazarı olarak devam etmeyi planlayan Genç Yazar, çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici kitaplar yazıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x