BORNOVA’DA ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

BORNOVA'DA ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

13 Kasım 2016 - 12:54 - Güncelleme: 13 Kasım 2016 - 13:26

Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde Haziran ayında hizmete açtığı Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi Bornovalı miniklerin eğlence okulu oldu. 190 öğrencisi bulunan merkezde 3-6 yaş grubu çocuklar oyun oynayarak öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Bornovalı annelerin çocuklarını bırakarak gündelik işlerini rahatça yapabilmeleri ve sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri amacıyla açılan Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi 190 kayıtlı öğrencisi ile hizmet veriyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklara hafta içi üç gün, üçer saat olmak üzere eğitim veren merkezde, minikler oynayarak öğrenmenin keyfini yaşıyor. Merkeze gelen minikler 3 saatlik süre içinde şarkılar ve oyunlar öğrenirken, oyuncaklarla da oynuyor. Ayrıca resim ve grup çalışmaları yaparak yaşadıkları dünya ve çevre hakında da eğitim alıyor.

Merkez’de görev yapan 3 çocuk gelişim uzmanı çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda destek oluyor. UNİCEF’İN çocuk dostu kent seçtiği Bornova’da çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Buraya gelen çocuklarımız ilkokul hayatına da hazırlanmış oluyorlar. Bu merkez çocukların yanısıra anneleri içinde. Çünkü anneler çocuklarını buraya bırakarak sosyal hayata daha fazla katılım sağlayabiliyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x