LYS SINAVI’NA ALINMAYAN ÖĞRENCİ ÖYLE BİR TEPKİ VERDİ Kİ...

LYS SINAVI'NA ALINMAYAN ÖĞRENCİ ÖYLE BİR TEPKİ VERDİ Kİ...

LYS SINAVI'NA ALINMAYAN ÖĞRENCİ ÖYLE BİR TEPKİ VERDİ Kİ...

10 Haziran 2017 - 15:15

BURDUR'da Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na geç kalan öğrenciler sınav salonuna alınmadı.
BURDUR'da Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na geç kalan öğrenciler sınav salonuna alınmadı. Salona alınmayan bir öğrenci görevlilere "İyi de nerenin saati, kimin saati" diyerek tepki gösterirken, başka bir öğrenci de kimliğini unuttuğu için geç kaldığını söyledi.

Burdur'da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen LYS kapsamında LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı yapıldı. Saat 09.45'te tüm öğrenciler sınıflara alınırken, günlerdir ÖSYM tarafından yapılan saat 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınav salonlarına alınmayacağı yönündeki uyarılarına rağmen geç kalanlar salonlara alınmadı. Geç kalan bir öğrenci kendisini sınav salonuna almayan görevlilere, "İyi de nerenin saati, kimin saati" diye tepki gösterdi. Bir başka öğrenci de 09.45 nedeniyle sınava giremeyince "Kimliğimi arabada unuttum. Yapacak bir şey yok" dedi.

İçeride öğrenciler ter dökerken dışarda da aileler heyecanla çocuklarını bekledi. Bazı veliler Kuran okudu. Veliler, "Çocuklarımızın geleceği için önemli bir dönemeç bu sınav. İnşallah tüm çocukların hakkında hayırlısı olur" diye konuştu.

Sınavdan çıkan öğrenciler tarih sorularının zor olduğunu belirtti. Bazı öğrenciler de bu yıl ilk defa uygulanan açık uçlu soruların kodlama sistemi hakkında bilgi sahibi olmadıkları için zorlandıklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x