SON DAKİKA! VURULACAK HEDEFLER BELLİ OLDU!

SON DAKİKA! VURULACAK HEDEFLER BELLİ OLDU!

SON DAKİKA! VURULACAK HEDEFLER BELLİ OLDU!

18 Nisan 2017 - 14:02 - Güncelleme: 18 Nisan 2017 - 15:59

Son dakika: ABD Kuzey Kore'de dört noktayı vuracak! Savaş gemileri ve denizaltıları...

Uçak gemileri ve denizaltıları Japon denizine konuşlandıracak Washington, Kuzey Kore'nin geri adım atmaması halinde belirlenen dört hedefe saldıracak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri'deki nükleer test alanı, liman kenti Sinpo'daki denizaltı üssü, orta kesimde yer alan Yongbyon'daki nükleer tesis ile Tongchang-ri'de roket fırlatma rampası ABD'nin hedefleri arasında.

Geçen hafta yola çıkan ABD'nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemilerinin, bölgeye ulaşmak üzere. Pentagon, USS Nimitz ve USS Ronald Reagan uçak gemilerini de Kore kıyılarına gönderdi. 

Kuzey Kore bölgeye yaklaşan ABD savaş gemilerine nükleer karşılık verileceğini dünyanın en büyük haber ağlarına açıkladı. Artık haftalık, aylık ve yıllık füze testleri gerçekleştirileceğini duyurdu. Tüm ülke en üst düzey askeri alarm seviyesine geçmiş durumda. Çin, taraflardan benzine ateş dökecek hamlelerden kaçınılmasını istedi.

BBC'nin yayınladığı grafikte, Kuzey Kore'nin menzili sekiz bin metreye ulaşabilen Taepodong 2 füzesinin neredeyse ABD ve İngiltere'yi vurabileceği görülüyor. Avrupa'yı tehdit eden füzenin menzilinde Türkiye de bulunuyor. CNN International, gelişmeleri 'Savaş her an başlayabilir' manşetiyle duyurdu.

Güney Kore-Kuzey Kore sınırına giderek Pyongyang yönetimine ABD'nin sabrının bittiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Pence, bugün Japonya'da. Tokyo yönetimine güvence veren Pence, ABD'nin nükleer tehdit bertaraf edilinceye kadar müttefiklerinin yanında duracağını söyledi.

ABD, Kuzey Kore'nin geri adım atmaması halinde ülkedeki dört noktayı hedef alacak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri'deki nükleer test alanı, liman kenti Sinpo'daki denizaltı üssü, orta kesimdeki Yongbyon'daki nükleer tesis ile batıdaki Tongchang-ri'de yer alan roket fırlatma rampası ABD'nin hedefleri arasında.

ABD uçak gemileri ve savaş gemileri Japon denizine konuşlanacak. Bölgede denizaltılar da olacak.

Geçen hafta yola çıkan ABD'nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemilerinin, kısa süre sonra bölgeye ulaşması bekleniyor. Pentagon ayrıca USS Nimitz ve USS Ronald Reagan uçak gemilerini de Kore kıyılarına gönderdi.

Tehdit dozu en üst seviyede

Pyongyang yönetimi ise, tehdit dozunu artırıyor. Peş peşe dünyanın en büyük haber ağlarına röportaj veren Kuzey Kore, yeni dönemde haftalık, aylık ve yıllık füze denemesi yapacağını ilan etti.

BBC'ye konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song-ryol, füze testlerini sürdüreceklerini belirterek "Eğer ABD bize karşı askeri saldırı planlıyorsa, buna kendi tarz ve yöntemlerimizle, önleyici nükleer saldırıyla karşılık vereceğiz" dedi.

BBC'nin yayınladığı grafikte, menzili sekiz bin metreye ulaşabilen Taepodong 2 füzesinin neredeyse ABD ve İngiltere'yi vurabileceği görülüyor. Avrupa'yı tehdit eden füzenin menzilinde Türkiye de bulunuyor.

 

Bir diğer Dışişleri Bakan Yardımcısı Sin Hong-chol ise, Al Jazeera'ya verdiği özel röportajda ülkenin en üst düzey alarm seviyesine geçtiğini açıkladı. Washington yönetimine nükleer silahların bir illüzyon olmadığı uyarısını yapan Sin, "Trump yönetimi dünyaya gözlerini açarak bakmalı. Dikte etme zamanı bitmiştir" dedi. Sin, bölgeye yaklaşmakta olan ABD savaş gemilerinden herhangi bir tehdit farkedilmesi halinde Kuzey Kore ordusunun acımasız bir saldırıya geçeceğini söyledi.

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Millletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In Ryong ise, termonükleer savaşın her an çıkabileceğini söyledi. BM'de basın toplantısı düzenleyen Kim, Pyongyang'ın her türlü savaşa karşılık vermeye hazır olduğunu açıkladı.

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Güney Kore'ye ani ziyaretinin ardından bir başka müttefiki Japonya'ya geçti. Pence ve ailesini taşıyan uçak, Ayase kıyılarındaki Atsugi deniz üssüne indi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşen Pence, Washington ve müttefiklerinin birlikte Kuzey Kore tehdidine karşı birlikte barışçıl bir çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

Abe ile öğle yemeği yemeden önce konuşan ABD Başkan Yardımcısı, Japonya'ya tehditlere karşı güvence verdi ve "Yüzde yüz sizinleyiz" dedi.Dünyada benzeri bulunmayan Güney Kore-Kuzey Kore sınırındaki Panmunjom köyünü ziyaret eden Pence, burada Pyongyang yönetimine Washington'ın sabrının bittiğini altını çizerek söylemişti. ABD Başkan Yardımcısı, "Trump'ı test etmeyin. ABD ve müttefikleri, hedeflerine ya barışçıl yollarla ya da en nihayetinde ne gerekiyorsa onu yaparak ulaşacaktır" dedi.

Çin kamyonlarıyla füze gösterisi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, büyükbabası Kim Il Sung’un doğum gününde yeni bir balistik füze fırlatmış ancak deneme başarısız olmuştu. Pyongyang yönetimi, dev kutlamalara sahne olan Güneşin Günü'nde ayrıca iki yeni füzesini de geçit töreninde sergilemişti.

Reuters haber ajansı, füzelerin yüklendiği kamyonların Çin malı olduğunu aktarıyor. Güney Kore resmi medyasına göre, BM ambargosuna rağmen Çin firması Sinotruk Pyongyang'a kamyon sattı.

Gözler Pekin yönetiminde

İki haftadır tüm dünyanın soluğunu tutarak takip ettiği gerilimde, Kuzey Kore birçok kez ABD'ye nükleer yanıt verebileceğini duyurdu. ABD'nin yoğun baskısı altındaki Çin ise, müttefiki Kuzey Kore'nin bir hata yapmamasını istiyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, Kore Yarımadası'nın uş anda hayli hassas, karmaşık ve yüksek riskli olduğunu söyledi. Kang'a göre, benzine ateş dökecek provokatif hamlelerden taraflar uzak durmalı.

Geçen hafta resmi gazetelerden sert şekilde uyarılan Pyongyang yönetiminden nükleer faaliyetlerini durdurması istendi.

Pyongyang yönetimi, son aylarda peş peşe füze denemeleri gerçekleştirdi ve füzelerden bazıları Japon Denizi'ne düştü. 6 Mart'ta aynı anda fırlatılan dört balistik füze denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. Söz konusu denemeden saatler sonra ABD Güney Kore'ye füze savunma sistemi THAAD'ı yerleştirmişti.

Kuzey Kore, son nükleer denemesini geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde yaptı. Birleşmiş Milletlerkararları, Pyongyang yönetiminin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesini yasaklıyor.
 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x