BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’DEN, MERAL AKŞENER’İN PARTİSİ...

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ'DEN, MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ HAKKINDA İLK YORUM

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ'DEN, MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ HAKKINDA İLK YORUM

25 Ekim 2017 - 15:01

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meral Akşener'in kurduğu partiye ilişkin, "Ortaya çıkan kadroya, kurucular kuruluna baktığımız zaman zaten bir ülkücülük ya da Türk milliyetçiliği iddiasında değil de daha çok merkez iddiası olan bir partiyle karşı karşıyayız" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  kurultaylarına telgraf gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer  siyasi partilere teşekkür etti. Gerçekleştirdikleri kurultayda, Merkez Karar Yönetim Kurulları'nda  toplam 50 kişiden 20'sinin değiştiğini belirten Destici, yeniden göreve seçilen  parti üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.  Destici, Avusturya hükümetinin Viyana Havalimanı'nda Türk yolculara  yönelik uygulamasını eleştirerek, "Bizim vatandaşlarımız köpeklerle aranmaya  kalkışıldı, bu çok çirkin bir davranıştı. Avusturya hükümeti adeta köpekleşti"  dedi. Taşeron işçilerin kadro beklentilerine değinen Destici, devlet  kurumlarında çalışan bütün işçilerin kadro probleminin yıl sonuna kadar mutlaka  çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABDÜLMECİT EFENDİ KÖŞKÜ'NDE SERGİ

 Destici, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdülmecid  Efendi Köşkü'ndeki sergiye dair bir soru üzerine Destici, sergiyi kınadıklarını  ve yapılanın sanatla izah edilemeyeceğini söyledi. Destici, şöyle devam etti:"Bu serginin içeriğine karşı olduğumuzu, yapıldığı yer açısından  yanlış olduğunu, doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Ama bununla birlikte  oraya saldırı yapılmasını da doğru bulmuyorum. Bu işin saldırıyla değil, üç beş  kişinin saldırısıyla değil, bizzat devletin buna müsaade etmemesi lazım. Bu tür  şeylerde devletimizin tedbir alması lazım. Bizim ecdadımızı aşağılayacak,  küçültecek, aynı zamanda bizim toplumumuzun ahlak kurallarına uymayan, milli ve  manevi değerlerimize uymayan birtakım eserlerin sanat adı altında toplumuza  sunulmasına karşıyım."

İYİ PARTİ YORUMU 

 Meral Akşener tarafından kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına  verilen partiye dair bir başka soruya da Destici, "Türk milliyetçilerinin,  ülkücülerin ayrışmaya değil, birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir  süreçten geçiyoruz dedim. Ama o arkadaşların böyle bir tercihi oldu, tercihlerine  de saygı duyuyorum. Ortaya çıkan kadroya, kurucular kuruluna baktığımız zaman  zaten bir ülkücülük ya da Türk milliyetçiliği iddiasında değil de daha çok merkez  iddiası olan bir partiyle karşı karşıyayız." yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x