BU ZAYIFLAMA YÖNTEMİNE DİKKAT!

BU ZAYIFLAMA YÖNTEMİNE DİKKAT!

BU ZAYIFLAMA YÖNTEMİNE DİKKAT!

02 Mart 2017 - 20:30

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevinç Gündüz, bazı güzellik merkezlerinde, araçlarda suyun donmaması için kullanılan 'antifiriz' maddesiyle yıkanan bezlerin zayıflamada kullanılan lipoliz cihazında ped olarak kullanıldığını ve dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dr. Sevinç Gündüz, zayıflatma amacıyla kullanılan 'soğuk lipoliz' işleminde bazı merkezlerin, kaliteden ödün vererek işlemde önemli bir yeri olan pedlerin sahtesini kullandıklarını söyledi.

İşlem sırasında cihaz ile ten arasında serilen özel üretilmiş petlerin deriyi koruduğunu belirten Dr. Gündüz, "Bazı merkezler soğuk lipoliz işleminde işlemin maliyetini düşürmek amacıyla sahte petler kullanıyor. Bu durum lipoliz yapılan kişinin sağlığını tehdit ediyor. Sahte ped kullanılan işlem nedeniyle vücudunda çeşitli yara ve yanıklar oluşan hastaları son günlerde çok fazla görmeye başladık" dedi.

"ORİJİNAL PED KULLANILMALI"

Soğuk lipoliz uygulamasında kullanılan pedin yurt dışından getirildiğini ve dolar kuruyla satıldığını belirten Dr. Gündüz, "Kliniğimizde tüm hastalarımız için orjinal ped kullanıyoruz. Ancak ne yazık ki maliyeti düşürmek uğruna sahte ped kullanan merkezler var. Bazı yerlerin araçların donmaması için kullanılan antifriz maddesi ile bezi ıslatarak, ped niyetine kullandıklarını duyuyoruz. Bu şekilde yapılan soğuk lipoliz uygulamasında cihaz deride yanıklara yol açabiliyor. Çünkü sahte ped nedeniyle deri korumasız kalıyor. Güvenli, sağlıklı, kaliteli bir soğuk lipoliz uygulaması için mutlaka pedin orjinal olması gerekiyor" dedi.

"İYİ BİR ARAŞTIRMA YAPIN"

Soğuk lipolizde kişileri öncelikle işlemin yapıldığı yerin niteliği ve kullanılan malzemelerle, aletlerin Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olup olmadığına dikkat etme noktasında uyaran Dr. Gündüz şu bilgileri verdi:

"Özellikle kullanılan cihazın ve kullanılan pedin orijinal malzeme olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bazı merkezlerde, araçlarda kullanılan antfriz maddesi kullanılarak hazırlanan sahte pedler kullanılıyor. Bu şekilde bir işlemde kullanılan el havluları deriyi koruyamıyor ve vücutta yanıklar oluşabiliyor. Bu şekilde yanan ve kliniğimize danışmak ve tedavi olmak amacıyla gelen kadınlar var."

Dr. Gündüz, piyasada 99 TL'ye soğuk lipoliz uygulayan merkezlerin bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu fiyatlarla bu işlemin kaliteli ve sağlıklı olarak yapılmasının imkanı yok" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x