HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER...

HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER...

HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER...

03 Kasım 2017 - 22:30

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, kadınların hamilelik döneminde tüketmemesi gereken yiyecek ve içecekler hakkında bilgi verdi.

Hamilelikte bu besinlerden uzak durunBeslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, kadınların hamilelik döneminde tüketmemesi gereken yiyecek ve içecekler hakkında bilgi verdi.
Sağlıklı bir bebek sahibi olmak her anne adayının en büyük dileğidir. Bebeğin gelişiminde en önemli etkenlerden biri de anne adayının gebelik süreci boyunca doğru beslenmesi olduğunu söyleyen Hisar Hospital Intercontinental Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu Yıldırım, bu nedenle hamilelik döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler hakkında açıklama yaptı.
Şeker içeren her türlü besin bırakılmalı

Pasta, şekerleme, şerbetli tatlılar, hamur işi, fast food gibi yiyecekler fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten Dyt Yıldırım, “Çünkü hızlı kilo alımına yol açabilirler. Özellikle gebelikte çıkabilen şeker hastalığı açısından, hızlı kilo almak riskler taşımaktadır. Cips, bisküvi gibi hazır yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bunun yerine, evde kendi yaptığımız, patlamış mısır, yufka cipsi, leblebi, fındık, ceviz, badem gibi sağlıklı atıştırmalar önerilmektedir. Rafine şeker yerine çikolata miktarına dikkat ederek, yüksek kakao içeren çikolataları tercih edebilirsiniz (yüzde 70 ve üzeri kakao içermeli). Gebelik döneminde ayda ortalama 2 kilo alınması doğaldır. Ancak daha fazlası kan şekerinde de düzensizliklere yol açacaktır” dedi.
Sigara kullanımı sonlandırılmalı

Tatlandırıcı ve light, diyet türü yiyecekler ve içecekler katkı maddesi fazla içerebileceği için tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Dyt Yıldırım, “Sigara ve alkol tüketilmemelidir. Gebelikte alkol ve sigara kullanımı FAS Sendromu (doğumsal kusur) adı verilen, bebekte ciddi sağlık sorunları oluşturan bir hastalıklar zincirine yol açmaktadır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x