UYGUR TİYATROSUNA ÜN İLE TAZE KAN

UYGUR TİYATROSUNA ÜN İLE TAZE KAN

24 Eylül 2016 - 23:10

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Marko Paşa’ müzikalinde Şahnaz Çakıralp’in yerine Emine Ün rol alacak. Ün, 16 yıl sonra sahneye dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Uygurlar’ın bir diğer yeni oyuncusu ise Dilan Çıtak

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, yeni sezona iki yeni oyuncu takviyesiyle başlıyor. Uygurlar, geçtiğimiz sezon başında 'Marko Paşa' müzikalini sahneye koymuştu. Usta oyuncu Nejla Uygur'un 15 sene sonra sahnelere geri dönmesi bakımından önem taşıyan oyunda artık Şahnaz Çakıralp'in yerine Emine Ün rol alacak. Yıllar sonra yeniden sahneye dönecek olmanın heyecanını yaşayan güzel oyuncu, oyunda 'Meziyet' karakterini canlandıracak.

'DURU MİMAR OLMAK İSTİYOR'
En son 2000-2001 sezonunda 'Neden Güldün?' adlı oyunla sahneye çıkan Ün'le konuştum... 16 yıl sonra sahneye çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ün, şunları söyledi: "Marko Paşa' rahmetli Nejat Amca'nın (Uygur) yıllar evvel sahnelediği çok güzel bir oyun. Süheyl ve Behzat'la çok eskiye dayanan bir arkadaşlığımız var. Böyle bir oyunda rol almak benim için büyük mutluluk. Mutluluğumun ve heyecanımın tarifi yok. Tiyatro çok başka bir deneyim. Sahnede seyirciyle göz göze bakmak, aynı havayı solumak çok muhteşem bir his. Bu hissi yıllar sonra yeniden yaşayacağım için kendimi şanslı hissediyorum. Umarım güvenlerini boşa çıkarmam." Ün, kızı Duru'nun, sahneye dönecek olmasını nasıl karşıladığıyla ilgili sorumu ise şöyle yanıtladı: "Duru, benden daha heyecanlı. Bir an önce beni sahnede görmek istiyor. Merak ediyor." Peki, babası Emre Kınay olan Duru oyunculuk yapmak ister mi? Ün bu soruma da "Genlerinde var, yapmaz diye bir şey söyleyemem ama o yurtdışında okuyup mimar olmak istiyor" diye yanıt verdi. 1920'li yılların İstanbul'unda otoriter, varlıklı bir paşa ve ailesinin yaşamın, içgüveysi damat 'Hayrullah' ile eşi 'Meziyet'in ilişkisi üzerinden anlatan oyun, yaklaşık iki saat boyunca seyirciye kahkaha tufanı yaşatıyor. Yıllar önce Nejat Uygur'un oynadığı paşa damadı 'Pısırık Hayrullah'ı bu kez oğlu Süheyl Uygur oynuyor. Yönetmenliğini, oyunun şarkı sözlerine ve dekor tasarımına imza atan aynı zamanda da 'Marko Paşa'yı canlandıran Uğur Babürhan'ın üstlendiği oyunda; Önder Keskin, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz, Leyla Tüngül de rol alıyor. Oyun, Emine Ün'lü kadrosuyla ilk kez 29-30 Eylül'de Antalya'da sahnelenecek. İstanbul seyircisi ise oyunu 16 Ekim'de izleme imkanı bulacak.

DİLAN ÇITAK YILIN SÜRPRİZİ OLACAK! 
Uygur Tiyatrosu'nun bir diğer sürprizi ise İbrahim Tatlıses'in şarkıcı kızı Dilan Çıtak. Çıtak, Yeşilçam filmleri tadındaki şarkılı sözlü 'Yeşilçam Sahnede' adlı müzikalle ilk kez oyunculuk tecrübesiyaşayacak. Çıtak, sosyal medyadaki hesabından tiyatro ekibiyle paylaştığı fotoğrafın altına 'Çocukluğumun kahramanları Süheyl ve Behzat Uygur'la bir sürprizin içinde olmak... Çok heyecanlıyım' diye yazdı. Behzat Uygur da, Dilan'ın yılın sürprizlerinden biri olacağını söyledi. Uğur Babürhan'ın yöneteceği oyunun müzik direktörlüğünü Serpil Günseli, koreografisini Ömer Yılmaz yapıyor. Provaları devam eden oyunun ne zaman sahneleneceği henüz belli değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x