BLACKBERRY GERİ DÖNDÜ!

BLACKBERRY GERİ DÖNDÜ!

BLACKBERRY GERİ DÖNDÜ!

19 Mayıs 2017 - 16:20

Blackberry, QWERTY klavyeli akıllı telefonlarıyla olmasa da arabalar için geliştirdiği yazılımlarla tekrardan eski güzel günlerine geri dönmeye yakın gözüküyor.
Blackberry, QWERTY klavyeli akıllı telefonlarıyla olmasa da arabalar için geliştirdiği yazılımlarla tekrardan eski güzel günlerine geri dönmeye yakın gözüküyor. Geçtiğimiz hafta yüzde 10'luk ani bir yükselişle hisselerini arttıran şirket, büyük bir başarı yakalamış durumda.

Bir zamanlar BBM ve QWERTY klavyesiyle bir hayli popülerleşen akıllı telefonlar, daha sonra aynı başarıyı gösterememiş ve telefon üretmeye ara vermişti. Apple karşısında bir şansının kalmadığını fark eden Blackberry, donanın tarafından yazılıma yönelerek Nesnelerin İnterneti olarak bilinen fenomene ağırlık verdi ve bu sayede satışlarının yüzde 60'ını bu kanaldan elde etmeyi başardı. Özellikle araçlar için geliştirdiği yazılımları Ford, GM, Fiat Chrysler, Honda ve Toyota'ya satan şirket halinden memnun gözüküyor.

Blackberry'nin yön değiştirmesiyle birlikte şirketin hisseleri de geçtiğimiz hafta ani bir yükseliş yaşadı ve son iki senedir ilk defa 10 doların üstünden satışı gerçekleşti.

Bu başaranın ardında yatan gizli bir nedenin ise siber güvenlik noktası olduğu düşünülüyor. WannaCry adlı virüsün zararlarının ne kadar büyük olduğunu bu hafta içerisinde bütün dünyanın görmesiyle birlikte, birçok şirket belirli bir süre etkilenmiş hatta faaliyetlerini durdurmak zorunda kalanlar olmuştu. Blackberry, bu krizi en iyi şekilde geçmiş ve WannaCry gibi zararlı yazılımlardan şirketlerin en az zararla kurtulmaları için bir fırsat olduklarını hatırlatmayı da bu şekilde başarmış oldular. Şirket, virüsün yayılmasının ardından yayınladığı blog yazısında şirketlerin güvenlik açıklarını hedef alan belirli düzenlemeleri açıklayarak konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ince detaylarıyla anlatmayı başarmıştı.

Bir zamanlar başka bir teknoloji şirketine satılması gerektiği vurgulanan Blackberry'nin son atılımlarından sonra, bu çeyreği 1.7 milyar dolarla kapadığı ve bunun 90 milyon dolarının Kasım ayının sonundan geldiği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x