CHP’DEN MEMUR-SEN’E ZİYARET!

CHP'DEN MEMUR-SEN'E ZİYARET!

CHP'DEN MEMUR-SEN'E ZİYARET!

28 Eylül 2017 - 15:49


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kamu personeli  reformunun son zamanlarda tartışılmaya başlandığını belirterek, "Biz, memurların  kazanılmış haklarının kaybedilmesine karşıyız. Bu konuda bir çalışma olacaksa,  mutlaka paydaşlarıyla yapılmalı." dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir ile  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ağbaba, demokrasinin en önemli organlarından  birisinin sendikalar olduğunu belirterek, bir toplum ne kadar örgütlüyse,  demokrasisinin de o kadar gelişmiş olacağını söyledi.

CHP'nin hem sendikalara hem de diğer örgütlü kesimlere önem verdiğini  ifade eden Ağbaba, bir politika oluştururken bu kesimlerin görüşlerini almaya çalıştıklarını vurguladı.

Kamu personeli reformunun son zamanlarda tartışılmaya başlandığını  hatırlatan Ağbaba, "Biz, memurların kazanılmış haklarının kaybedilmesine  karşıyız. Bu konuda bir çalışma olacaksa, mutlaka paydaşlarıyla yapılmalı." dedi.

Ağbaba, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikaların  daha çok belirleyici olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da 15 Temmuz'un ardından yapılan  Yenikapı mitinginden sonra CHP'yi ziyaret ettiklerini anımsatarak, bu ziyaretin  bir iadeyi ziyaret olduğunu söyledi.

"ZİYARET MEMNUNİYET VERİCİ"

Konfederasyon olarak kamu personel sistemine ilişkin duruşlarının  belli olduğunu ifade eden Yalçın, "Kamuda iş güvencesi konusunu, tartışmaya  açmayacağımız, açtırmayacağımız bir husus olarak baştan beri kodladık ve bu  konuda duruşumuzdan geri adım atmadık. Ama kamuda çok başlı istihdam biçiminin  ortadan kaldırılması gerektiğini baştan beri ifade ediyoruz. 4/a, 4/b, 4/c,  4/d'li, taşeronların bir ara güvenceye kavuşturulması üzerine taslak çalışması  yapılırken 4/e diye kodlandı. Bu kadar çeşitlilik çok fazla kamu açısından. Bunu  sadeleştirmek lazım. İşçi ve memur şeklinde iki başlıkta toplamak lazım." diye  konuştu.

Muhalefet partisinin bu ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu  belirten Yalçın, ziyaret dolayısıyla CHP heyetine teşekkür etti.

Yalçın, ziyarette Ağbaba'ya Memur-Sen'in Kurucu Genel Başkanı Mehmet  Akif İnan'ın eserlerini ve Konfederasyonun 15 Temmuz kitabını hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x