İADESİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

İADESİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

İADESİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

30 Ocak 2017 - 16:12

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, 152'si tutuklu toplam 270 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yoklamayla başladı.
KUVVETE VE RÜTBEYE GÖRE SAVUNMA

Duruşmaya, 152 tutuklu sanıktan 1'i, 118 tutuksuz sanıktan ise 11'i katılmadı. Duruşma salonuna, tutuklu sanıkların sadece bir yakını alındı. Tutuklu yakınları da duruşmaya fazla katılım göstermedi. Duruşmada, mahkeme başkanı ve iki üyenin yanı sıra bir de yedek üye hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, sanıkların savunmalarını, bağlı bulundukları kuvvet komutanlığına ve rütbelerine göre yapacaklarını söyledi. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, duruşmaya bir saat ara verdi.

İDDİANAME ABD'YE GÖNDERİLEN İADE DOSYASINDA 

Bu arada, Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin yeni deliller gönderildiği ortaya çıktı. ABD'ye gönderilen ek belgelerde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu iddianamenin de bulunduğu belirtildi. İddianamede, firari Adil Öksüz'ün darbe girişimi planını ABD'ye götürerek Fethullah Gülen'e onaylattığı, darbe girişiminin Gülen'in emriyle gerçekleştirildiğini anlatan 'Kuzgun' ve 'Şapka' kod adlı gizli tanık ifadeleri de yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x