BAKAN AÇIKLADI! İMZALAR ATILIYOR...

BAKAN AÇIKLADI! İMZALAR ATILIYOR...

Bakan Arslan: Türksat uydularını, SpaceX'in roketi uzaya fırlatacak.

09 Kasım 2017 - 11:30 - Güncelleme: 09 Kasım 2017 - 11:36

3. Global SatShow'un açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Arslan, Türksat 5A ve 5B uyduları SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacağını duyurdu.
3. Global SatShow'un açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uyduları SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacağını açıkladı.

TÜRK UYDULARINI MUSK UZAYA TAŞIYACAK

Bu kapsamda Airbus'ın ana taşıyıcısı olan SpaceX ile 2020 ve 2021 yıllarında Türksat 5A ve 5B uyduları uzaya gönderilecek.Elon Musk, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı görüşmede Türksat 5A ve 5B'nin uzaya fırlatılması için Falcon 9'un tercih edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etmişti.

İMZALAR ATILIYOR

Bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Global SatShow'da Türksat 5A ve 5B uydularının ihalesini kazanan Airbus ile Türksat A.Ş. arasında sözleşme imza töreni gerçekleşiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Vecdi Gönül, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ve 3. Global SatShow Koordinatörü Hakan Kurt'un katıldığı törende Elon Musk da bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x