BAKAN ELVAN’DAN CENNET CEHENNEM’E ’TURİSTİK DESTEK’

BAKAN ELVAN'DAN CENNET CEHENNEM'E 'TURİSTİK DESTEK'

BAKAN ELVAN'DAN CENNET CEHENNEM'E 'TURİSTİK DESTEK'

30 Eylül 2017 - 11:10

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Silifke İlçesi'nin Narlıkuyu Mahallesinde bulunan Cennet ve Cehennem mağaralarında incelemelerde bulundu.

Mersin'in Silifke İlçesine partisinin olağan ilçe kongresine katılan Bakan Lütfi Elvan, Silifke ve Erdemli ilçelerinin açık hava müze konumunda olduğunu söyledi. Cennet ve Cehennem mağaralarında incelemelerde bulunan Bakan Elvan, "Cennet Cehennem bölgesine seyir terası başta olmak üzere, bilindiği gibi aşağıya merdivenle iniliyor, buraya asansör temini ve tüm mekanların güzelleştirilmesine yönelik proje hazırlandı.

 Biz de bakanlık olarak projeye 10 milyon liralık destek veriyoruz. Biz baştan aşağı Mersin'imizi tarihi eser yönüyle açık hava müzesi konumunda olan yerleri bir bütün olarak ele alıyoruz. Ve bunların her birinin teker teker restorasyonunu burayı gerçek anlamda bir turizm merkezine dönüştürebilmek için yapılması gereken çalışmaları belirliyoruz. Bu çerçeve de Cennet-Cehennem başta olmak üzere Uzuncaburç ve diğer turizm yörelerimize ciddi bir destek vereceğiz" dedi.

Destekleriyle birlikte bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl vatandaşların bambaşka bir Cennet ve Cehennem göreceğini kaydeden Elvan, "Buradaki eksiklikleri teker teker belirledik bu eksiklikleri gidereceğiz. Burayı güzel bir turizm merkezine dönüştüreceğiz. Diğer bir husus Uzuncaburç bölgemiz. Biliyorsunuz tarihi bir kent konumunda Uzuncaburç. Roma döneminin bildiğim kadarıyla Kızkalesi'ne kadar uzanan bir güzergahını içine alıyor. Buraya yönelik olarak da valimiz, kültür ve turizm bakanlığına başvuruda bulundu. İnşallah hem alan yönetimi hem buranın projelendirilmesi, rehabilitasyonu burada yapılacak olan düzenlemeler, yatırımlar nelerse bunları teker teker ortaya koyup buraya biz bakanlık olarak destek vereceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x