BAŞBAKAN YILDIRIM: İNSANLIK İÇİN YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

BAŞBAKAN YILDIRIM: İNSANLIK İÇİN YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

BAŞBAKAN YILDIRIM: İNSANLIK İÇİN YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

02 Ekim 2017 - 13:12

 

Başbakan Binali Yıldırım, "Maalesef AB bölgedeki gelişmeleri izlemekle ve sırtını sıvazlamakla yetindi. Türkiye büyük bir ülke, yardım gelse de gelmese de insanlık için bu işleri yapmaya devam edecek"dedi.
Uluslararası  Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı İstanbul'da yapılıyor.Toplantının açılışında Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor. Çevremizideki savaş ve karmaşaya rağmen,Türkiye büyümeye devam ediyor" diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:  Maalesef AB bölgedeki gelişmeleri izlemekle ve sırtını sıvazlamakla yetindi. Türkiye büyük bir ülke, yardım gelse de gelmese de insanlık için bu işleri yapmaya devam edecek.
Son açıklanan uluslararası raporlara göre, dünya genelinde insani yardım açısından gayrisafi milli hasıla bakımından ayırdığı payda Türkiye, Amerika'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

2008'de başlayan küresel ekonomik krizin etkileri tam anlamıyla geçmiş değil. Küresel büyüme son 1-2 yıl içerisinde az da olsa artış eğilimine girmiş olmakla beraber, yeni yeni küresel sorunlar kapımızı çalıyor.Böylesine derin bir kriz yaşadı ki dünya maalesef birçok ülkeler iflasın eşiğine geldi. Türkiye etrafında var olan iç savaş, kaos ve kargaşaya rağmen bir darbe olayı ile karşı karşıya kalmasına rağmen bütün bu güçlüklerin üstesinden gelmeyi başarmış ve krizden itibaren büyümesinde hiçbir gerileme olmadan sürdürülebilir büyümeyi yakalamıştır.2017 ilk yarısında yüzde 5 üzerinde büyüme sağladı. Bu Çin ve Hindistan'dan sonra en büyük büyümedir. Avrupa Birliği ülkelerinin toplam ortalama büyümesinin iki katından fazladır.

TÜRKİYE'Yİ TEĞET GEÇTİ...

Küresel kriz Türkiye'yi teğet geçti. İnsan ve toplum merkezli yaklaşımlarımız, vatandaşlarımızın ve çalışma hayatının tüm kesimleriyle ortak diyaloğumuz ciddi anlamda katkı sağlamıştır.İş piyasalarını da olumsuz etkiledi. İstihdamı da olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra ekonomik hayatta da ciddi çalkantılar oluşturdu.Türkiye hem coğrafi olarak hem de medeniyet ve kültür birikimi olarak Avrupa ile Asya arasında bir köprü görevi ifa etmektedir. Bu öylesine bir görev ki medeniyetlerin çatışmasını önlediği gibi buluşmasına da fırsat sağlıyor. Doğu ile Batı arasındaki zaman zaman değişen ekonomik geçirgenliği de köprü vazifesiyle sağlamış oluyor.

70'li yılların başında havacılığın merkezi Amerikan kıtası idi, 80'li yıllarda Avrupa'nın batısı oldu, 90'lı yıllarda Avrupa'nın merkezi oldu ve şimdi havacılık bizim coğrafyamızda oldu. Ve bu nedenledir ki türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor.Böyle bir ülkedesiniz ki 3 saat uçuşla 56 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. 30 trilyon dolarlık bir ekonomik yıllık varlığın döndüğü bir ülkede bu toplantıyı gerçekleştiriyorsunuz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x