YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

27 Temmuz 2017 - 17:26 - Güncelleme: 27 Temmuz 2017 - 17:33

YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde YÖKDİL sınav sonuçları erişime açıldı. Adaylar YÖKDİL sınav sonuçlarını ´http://yokdil.yok.gov.tr/´ adresinden öğrenebilirler...
YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde YÖKDİL sınav sonuçları erişime açıldı. 9 Temmuz'da sınava giren binlerce aday sonuçlarını ´http://yokdil.yok.gov.tr/´ adresi üzerinden sorgulayabilecek.

SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

YÖKDİL Sınavı sonuç itirazları 31 Temmuz - 04 Ağustos 2017 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılabilecektir. Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x