ÇEMBER DARALIYOR! YÜZLERCE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ VEYA YAKALANDI

ÇEMBER DARALIYOR! YÜZLERCE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ VEYA YAKALANDI

ÇEMBER DARALIYOR! YÜZLERCE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ VEYA YAKALANDI

30 Eylül 2017 - 21:20

Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesini katil sürüsü IŞİD'den kurtarmak için başlayan operasyonda, Irak ordu birlikleri kent merkezine yaklaşıyor. Öldürülen ve teslim olan teröristlerin sayısı 400'e yakın. Yerel kaynaklar, sürekli mevzi kaybeden terör örgütünün petrol kuyularını ateşe verdiğini bildiriyor.

Irak'ın stratejik kenti Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesinde kıstırılan terör örgütü IŞİD için çember daralıyor. İkinci aşamasına dün geçilen operasyonda, Irak ordu birlikleri ve Şii milisler Haşdi Şabi güçleri batı ve güney cephesinden ilerliyor.

Kuzey batı cephesinden ilerleyen birliklerin pozisyonu, Havice merkezine oldukça yakın bir konumda. Bu bölgede şiddetli çatışmalar var, kritik noktadaki bir yol IŞİD'den alındı. Şimdiye kadar 14 köy katil sürüsünden kurtarıldı.

19 Eylül'de başlayan Havice operasyonunda 132 IŞİD teröristi öldürüldü. Öldürülen militanların çoğu savaş uçaklarının bombardımanına hedef oldu. Sayıları 300'e yakın terörist ise, ordu birliklerine teslim oldu.

Yerel kaynaklar, sürekli mevzi kaybeden terör örgütünün petrol kuyularını ateşe verdiğini bildiriyor.

IŞİD teröristleri ayrıca, daha önce Musul'da yaptıkları gibi bomba yüklü araçları patlatarak direnmeye çalışıyor. Irak askerleri, çok sayıda patlayıcı yüklü aracı vurarak imha etti.

IŞİD, elinde tuttuğu en büyük kent Musul'dan 9 Temmuz'da temizlenmişti. Türkmen kenti Telafer ise Ağustos ayında geri alındı.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden terör örgütü lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu sanılan yeni ses kaydı, bu hafta içinde yayınlanmıştı.

Son bir yılda adım adım eriyen katil sürüsü, Irak ve Suriye'de kontrolü altındaki toprakların yüzde 80'inden fazlasını yitirmiş durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x