MERKEZ BANKASI AZAMİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ !

MERKEZ BANKASI AZAMİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ !

13 Kasım 2016 - 19:18

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, son dönemdeki ekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarını dikkate alarak, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarının hesaplama yönteminin değiştirildiğini duyurdu..

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, son dönemdeki ekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarını dikkate alarak, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarının hesaplama yönteminin değiştirildiğini duyurdu.

Yeni yönteme göre kredi kartı azami faiz oranlarının, ihtiyaç kredisi faiz oranları ile kredi kartlarının taşıdığı ilave riskler ve maliyetler dikkate alınarak belirleneceği ifade edildi.

Bu çerçevede, Türk lirası ve yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında indirim yapıldığı ve 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları Türk lirası için yüzde 2.02'den yüzde 1.84'e, yabancı para için yüzde 1.62'den yüzde 1.47'ye, aylık azami gecikme faiz oranları Türk lirası için yüzde 2.52'den yüzde 2.34'e, yabancı para için yüzde 2.12'den yüzde 1.97'ye olarak düşürüldüğü belirtildi.

Söz konusu oranların azami oranlar olduğu, bankalarca kredi kartı işlemlerinde bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanmasının mümkün bulunmadığı. Bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebileceği belirtilirken, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce Merkez Bankası tarafında duyurulacağı ifade edildi.

Bankaların, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediği ve bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacağı duyuruldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x