CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEZUN OLDUĞU OKULDA KONUŞTU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEZUN OLDUĞU OKULDA KONUŞTU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEZUN OLDUĞU OKULDA KONUŞTU

29 Eylül 2017 - 16:29


Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben, "FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda işte kaçacak delik arayan, dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekesine karşı siz bizim ümidimizsiniz" dedi. 

"Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenler bize ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buraya geldiniz? Ölüleri yıkamayı da aşağılamışlardı. Fakat devran değişti. Değiştiği gibi de hamdolsun bizler yetiştik."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Heyecanlıyım, heyecanlı olduğum kadar da mutluyum. Zira okuluma Fener'den buraya doğru tırmandığım günleri hatırlıyorum. Evim, Kasımpaşa'daydı. Kasımpaşa'dan bazen sandala bazen motora binip Haliç'in ortasında da haczedilmiş gemilerin olduğu dönemdi. Buraya geldiğim günleri hatırlıyorum. Rabbime hamdolsun ki şu anda Mesut Bey ve bazı kardeşlerimizin de gayretleri ile gerek mimari noktada gerekse bütün hassaasiyeti ile İmam Hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandırılmış bir eser ortaya çıktı. 

BÖYLESİNE KÖKLÜ BİR OKULUN MEZUNU OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM

Bugün açılışını yaptığımız İHL'miz 45 milyon liralık bir yatırımla milli eğitimimizin hizmetine sunulmuştur. Bundan sonrada hayırseverlerimizin benzer hizmetlerinin artacak süreceğine inanıyorum. Biz burada öğrenciyken İstanbul'da başka İHL yoktu. Böylesine köklü bir okulun mezunu olmakla iftihar ediyorum. Okulumuzun mezunları içinde siyasetten bürokrasiye her alanda önemli başarılar imza atmış insanlar var. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenler bize ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buraya geldiniz? Ölüleri yıkamayı da aşağılamışlardı.

1 MİLYON 300 BİN ÖĞRENCSİ VAR

Fakat devran değişti. Değiştiği gibi de hamdolsun bizler yetiştik. Buradan nice akademisyenler bilim adamları yetişti. Ama baktılar ki bunlar farklı gidiyor, kapatalım dediler. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 60 bine kadar düşürdüler. Ne ile 28 Şubat ile. Şimdi hamdolsun bir milyon 300 bin öğrencisi var.

BUNLARIN MÜFREDATTAN HABERİ YOK

Biz tüm siyasi hayatımız boyunca, milletimizin yolunu takip ettiğimiz için bugün buradayız. İmam Hatip okullar açıldığı günden beri yaşayanan kadim bir tartışma var. Sadece din eğitimi veren okullar mı olmalıdır? Biz lise fark imtihanları adı altında bir de liselerden burada okuduğumuz derslerden imtihana girdik. Ben 6 dersi de verdim, ondan sonra üniversiteye girebildim. Benim diyen milletvekilleri, bakanların çoğu burada fizik, kimya, matematik, bunların okutulduğundan haberi yok. Bir sor, İmam Hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok. 

"BABAM BENİ ONA TESLİM ETMİŞTİ"

En üst kat yatakhanemizdi. Gece gelip üstümüzü örten büyüklerimizi unutmamız mümkün değildi. Ben emekli albay yurt müdürümüzü unutamam. Evlatlarına sahip çıkardı. Aynı şekilde Numan Bey'in babasını unutmamız mümkün değildi. Babam beni ona teslim etmişti. İmam Hatip Okulları açıldığı günden beri tartışılır. İmam Hatip Okulları sadece dini eğitim veren okullar mıdır? Ben şahsen Eyüp Lisesi'nde 6 tane fark dersi imtihanı verdim sonra üniversiteye girebildim. Burada Fizik, Kimya okutulduğundan haberi olmayanlar var. Bu cahillerin içinden çıktık buralara geldik. İHL'lerin müfredatı nedir? Haberleri yok.

MİLLET CENAZESİNİN ORTADA KALACAĞINDAN KORKUYORDU

Biliyorsunuz İHL'ler ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişiler yetiştirilmek isteniyordu. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. Onun için cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye böyle bir adım atıldı. Çünkü bu topraklardaki dini müesseselerin kapılarına kilit vuruldu. Türkiye o hale gelmişti. Milletimiz cenazesinin ortada kalacağından korkuyordu. İHL'lerin açılacağı duyulduğunda ülkemizin dört bir yanında gönül erleri insanları bu okulların inşaasına katkıda bulunmaya davet ediyorlardı. 

"ORTA ASYA'DA BU TÜR İNSANLARA 'AK SAKAL' DERLER"

Orta Asya'da bu tür insanlara "ak sakal" derler. Ben Kazakistan Devlet Başkanı'na "sen bizim ak sakalımızsın" dediğimde çok hoşuna gitti. Yıllar yılı o orta asya kırsalında belli şeyleri görmüş yetişmiş, "ak sakalımız" deyince onun da hoşuna gitti. Büyüklerimiz sayesinde okullarımız kök salmıştır. Celalettin Ökten hoca bunlardan biriydi. 

SİZ BİZİM ÜMİDİMİZSİNİZ

Ülkemizde milletimizin değerlerine karşı iç savaşı tek parti zihniyeti açmışsa, ikincisini de aynı kafaya sahip 28 Şubatçılar yapmıştır. Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır. Öncelikle ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleri ile okulları ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölgemeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda da kaçacak delik arayan bütün izleyicileri ile beraber dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x