BEN BİR KONUŞURSAM!

BEN BİR KONUŞURSAM!

BEN BİR KONUŞURSAM!

11 Mayıs 2017 - 17:39 - Güncelleme: 11 Mayıs 2017 - 17:47

İZMİR- Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yaz Etkinlikleri' kapsamında Popüler Müzik Korosu ile birlikte sahneye çıkan Yeşim Salkım, konser öncesi Kepçe İle Cezve Sohbetler’e kendi kulisinde özel bir röportaj verdi.

'Verdiğim Röportajlarda Farkında Olmadan Aseksüel Oldum'

‘Aseksüel olduğumu düşünmüyorum ama buna aseksüel şeklinde cevap verdiler... Ben İnsanların giderek yalnızlaştığını düşünüyorum. Benim yüksek lisansım Pedagoji üzerine. Türkiye'de genel anlamda insanlara baktığımız da son derece kendini inkar eden, kendi olmaktan öte başkaları olan ve kendini toplum baskısı yüzünden saklayan insanlar. Bunlara karşılık olarak Aseksüelseniz Aseksüelsinizdir, Biseksüelseniz Biseksüelsinizdir, Heteroseksüelseniz Heteroseksüel'sinizdir. Önemli olan insanları sevebilmek ve insanlara saygı göstermektedir. Her insanın eşref saati de var affedersiniz eşek saati de var. Birileri hakkında fikir sahibi olmadan önce aynaya baksınlar.’

'Medyanın Olduğu Her şeyde Biraz Sahtekârlık Vardır'

‘Biz yüzleşmeye hazır bir toplum bir değiliz. Sosyal medyaya da alışkın değiliz. Adı üstünde 'Sosyal Medya' medyanın olduğu her şeyde biraz sahtekârlık vardır.’

'ALT TARAFI BEŞ KERE EVLENDİ DERLER'

Kimse için eğilmem ve bükülmem. Ben bir şey söylüyorsam mutlaka arkasında bir nedeni vardır. Buna güvendiğim için istedikleri gibi hedef alsınlar. Alt tarafı beş kere evlendi derler. Başka da bir şey söyleyemezler.

KEPÇE İLE CEZVE- Kızınız ile birlikte yaptığınız Mini Disko projesinden bahsedebilir misiniz?

YEŞİM SALKIM- O proje bir anı olarak kaldı. Ada, henüz farkında değil, şöhret nedir bilmiyor. Benim büyük kızım da öyle. Şöhretli bir annenin kızı gibi değil de sade bir vatandaş gibiler. Büyük kızımla da öyle bir projem vardı. Bu projeye anı olarak bakılması normal ama dışarıdan bakıldığı zaman insanların bunun için acaba ne hissettiler diye bir beklentisi olabiliyor. Bizim için inanın son derece doğal bir proje... Onun da hassas bir kulağı var ve resim yapıyor. Ada'nın ileride sahnede olması beni hiç ilgilendirmiyor. Benim istediğim tek şey sağlıklı ve mutlu olması...

KEPÇE İLE CEZVE- Aseksüel olduğunu düşündüğünüz sanatçılar var mı?

YEŞİM SALKIM- Aseksüel değil ama biseksüel olduğunu bildiğim birçok sanatçı var. Onu bir türlü söylemeyip, saklayan birçok ünlü isim var. Bu isimleri paylaşamam.

KEPÇE İLE CEZVE- Cesur Ve Korkusuz Konuşmayı Nasıl Başarıyorsunuz?

YEŞİM SALKIM- Bu camiada okların geleceğini düşünmeden konuşan birine ihtiyaç vardı. Ben Ege kızıyım. Bize yalan öğretilmedi. Ben önce öğretmen bir babanın kızıyım sonra sanatçıyım. Kimse için eğilmem ve bükülmem. Ben bir şey söylüyorsam mutlaka arkasında bir nedeni vardır. Buna güvendiğim için istedikleri gibi hedef alsınlar. Alt tarafı beş kere evlendi derler. Başka da bir şey söyleyemezler.

BEN ARNAVUT KIZIYIM, SÖZÜMÜN DE ARKASINDA DURURUM

Röportajın ardından sahneye çıkarak İzmirli hayranlarını coşturan Salkım sahnede şunları da ekledi;

“Ben ege kızıyım benim ailem İzmirli. Muğla, Milas, Aydın herkes oralara yerleşmiş. Bu kadar güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan onur duydum gurur duydum şeref duydum. Beni böyle bir geceye davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum Öncelikle sayın belediye Başkanımıza, sevgili hakan Eren ve bu güzel koroya. Ne mutlu bana ki asker bir dedenin torunuyum ben. O bir havacıydı. İlk hava pilotlarındandı. Burada doğmuş burada büyümüş bir askerdi kendisi. Nurlar içinde yatsın. Bu ülkeye çok hizmet vermiş bir askerdi. İnsanın ege topraklarında olması, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği bütün imkanları kullanan bir kadın olarak burada karşınızda sahnede duruyor olmak… Atamızı bir kere daha saygıyla, sevgiyle minnetle gururla anmak istiyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Atatürk’ün evlatları olana. O’nun ilkeleri, O’nun inkılâplarıyla yolumuzda devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ben böyle doğdum, böyle büyüdüm, böyle yetiştirildim. Hakkımda bir takım rivayetler varmış, sakın inanmayın. Herkes bir şeyler söyler ama bir Arnavut kızı asla yalan söylenmez. Ben Arnavut kızıyım. Sözümün de arkasında dururum”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x