11 FİRARİ ASKER YAKALANDI!

11 FİRARİ ASKER YAKALANDI!

01 Ağustos 2016 - 08:54

Firari darbeci suikastçi askerlerden 9'u Muğla'nın Ula ilçesinde gece yarısı operasyonu ile yakalandı. Diğer iki asker ise sabah düzenlenen operasyonda yakalandı

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden 9'u 16 gün sonra Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gece yarısı operasyonu ile yakalandı. Firari askerlerden ikisi ise sabah düzenlenen operasyonda peş peşe yakalandı. Firari askerlerden Mustafa Serdar Özay ağacın üstünde yakalandı.

Gözaltına alınan darbeci askerler, Muğla'ya sevk edildi.

HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜLER 

Ormanlık arazide özel birliklerle gece yarısı yapılan aramada suikast timinde yer alan askerlerin izine rastlanıldı. Kaçak askerlerle önce sıcak temas sağlandı. Kısa süreli çatışmanın ardından suikast timinde yer alan askerlerden 9'u yakalanarak gözaltına alındı. Helikopterlere bindirilen 9 asker Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürüldü. Yakalanan darbeci 9 asker Marmaris'teki karakoldan Muğla'ya sevk edildi. Vatandaşlar, karakoldan sivil kıyafetlerle çıkarılan darbeci askerlere büyük tepki gösterdi.

YAKALANAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk olduğu kaydedildi.

Şirintepe Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kaçmayı başaran fakat sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda yakalanan iki askerin ise Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi.

Kaçan askerlerden Burkay Karatepe'nin ise yakalanan kişilerle aynı bölgede olmadığı, zanlının başka bir bölgede olabileceği belirtildi.

Zanlıların üzerinde 4 tabanca ele geçirildiği, bir silahın ise kayıp olduğu öğrenildi.

"HERHANGİ BİR ÇATIŞMA OLMADI"

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen ve darbeci 9 askerin yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çicek, "Operasyon hala devam ediyor. 9 asker yakalandı, 2 tanesini de arıyoruz, havadan ve karadan sıkıştırıyoruz. Alan daraldı. Bu ekip 11 kişiydi. Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Bunlardan 9 tanesini yakaladık. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Operasyon devam ediyor. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı" dedi.

"KAÇMALARI MÜMÜKÜN DEĞİL"

Vatandaşların duyarlılığına teşekkür eden ve darbeci askerlerin kaçmalarının mümkün olmadığını belirten Vali Çiçek, "Operasyon sırasında çatışma yaşanmadı. Uyarı ateşi yapılmış. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler bu yönde. Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Soruşturma aşamasında bilgi vermek doğru olmaz. 15 Temmuz'dan bu yana kaçıp saklanıyorlar. Emniyet güçlerine teslim olmadılar. Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11'dir diğer kişi bu gruptan ayrılmış. Muğla turizm şehri. Bütün sahil şeridindeki yerlerimiz bu olaylardan etkilenmiştir. Ama güvenlik sorunu yoktur. Muğla hiçbir turizm kuruluşu bunlardan etkilenip rezervasyonları iptal etmemiştir. Bizde Yunanistan'a kaçtığı yönünde bilgi yok. Tur teknelerinde kimlik kontrolü yapıyoruz. Bu kadar güvenlik önlemi aldığımız yerde kaçmaları mümkün değil. Hepsinin kimlikleri belli. Eninde sonunda yakalanacaklar. İhbarların hepsini doğru gibi kabul ettik. Bazı ihbarlar bize yardımcı oldu. Vatandaşların duyarlılığına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

25 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI 

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele darbe girişimin olduğu 15 Temmuz gecesi 3 helikopterden saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından helikopterle İzmir'e dönen 15 asker Çiğli Ana Jet Üssü'nde gözaltına alınmıştı. Marmaris'te saklanan 10 asker de geçtiğimiz günlerde ihbar üzerine yapılan arama sırasında yakalanmıştı. Darbeci askerler ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahmemede tutuklananarak cezaevine gönderilmişti.

GÖRGÜ TANIĞI: KANALA IŞIK TUTTUĞUMUZDA BELLERİNE KADAR SUYUN İÇİNDE 5 ASKER GÖRDÜK

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.

Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Çalcı, askerlerin sakallı olduğuna da dikkati çekti.

 (AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x