GENELKURMAY BAŞKANINA KIBRISLI YAVER!

GENELKURMAY BAŞKANINA KIBRISLI YAVER!

10 Ağustos 2016 - 09:00

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yeni yaverinin Özel Kuvvetler'den Albay Hakan Büyükçulha olduğu öğrenildi. Büyükçulha, en son Kıbrıs'ta görev yapıyordu.

 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yeni yaverinin Özel Kuvvetler'den Albay Hakan Büyükçulha olduğu öğrenildi. Albay Büyükçulha'nın Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı'nda başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Ankara'da görevlendirildiği bildirildi.

YAVER DARBECİ ÇIKTI

Orgeneral Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkan'ın darbeci hainlerden olduğu ortaya çıkmıştı. Türkkan, Genelkurmay'ı yıllarca gizli bir şekilde kayda aldığını itiraf etmişti.

İLK GÖREV YENİKAPI

Akar'ın yeni yaveri ilk görevini 7 Ağustos'taki Yenikapı Mitingi'nde yaptı. Albay Büyükçulha, terörle mücadelede önemli görevlerde rol almış, korkusuz bir asker olarak biliniyor. Akar'ın en yakınında görev yapacak Büyükçulha, Kıbrıs'ta Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Darbe girişiminin ardından ataması Ankara'ya yapılan Büyükçulha, bir yıl süreyle Akar'ın terörist girişimlere karşı gölgesi olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x