’HALA OTOBÜSE BİNEMİYORUM’

'HALA OTOBÜSE BİNEMİYORUM'

12 Ekim 2016 - 16:49

Maslak'tan bindiği bir otobüste yolculuk yaparken şort giydiği gerekçesiyle tekmeli saldırıya uğradığı belirtilen 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi, 26 Ekim'de görülecek duruşmada saldırganla ilk kez karşı karşıya gelecek.

Terzi, bu karşılaşma için kendisini hazır hissetmese de duruşmaya gitmek istediğini belirtti. Terzi, "Bir yandan korkuyorum yüz yüze gelince ne yaparım diye. Bir yandan da görmek istiyorum nasıl kendini savunuyor, ne diyor diye" şeklinde konuştu.

12 Eylül günü otobüse binen Ayşegül Terzi, Çekmeköy mevkiinde otobüste yolcu olarak bulunan Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğradı. Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Terzi, o günden bu yana bir ay geçmesine rağmen hala olayın etkilerini üzerinden atamadı. Çekmeköy'de ailesiyle birlikte yaşayan Ayşegül Terzi, olay anına ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını belirtti. Terzi, "Kamera kayıtlarından gördüğüm kadarıyla başkalarının anlattıkları kadarıyla bir şeyler biliyorum. Ama hiçbir karesi yok benim gözümde" dedi.

"HİÇ UYKU DÜZENİM YOK"

Uzun zaman hiç uyuyamadığını, kabus gördüğünü anlatan Terzi, "Hep kabus gördüm. İlk görmediğim biri, hiç bilmediğim biri beni kovalıyordu. Sonra yüzünü gördüm. Yüzünü gördükten sonra da onunla mücadele etmeye başladım. Sürekli gece uyanmaya başladım. Ben hemşireyim, uyku benim için çok önemli normal şartlarda. Hiç uyanmam normalde. Ama şimdi hiçbir uyku düzenim yok. Sürekli geceleri uyanıyorum. Doğru bi uyku düzenim yok hala" dedi.

"HALA BİNEMİYORUM OTOBÜSE"

Olayın ardından evden 20 gün sonra dışarı çıkabildiğini söyleyen Terzi, "Bir otobüs denemesi yaptım ablamla birlikte. Çok kalabalıktı. Herkes bakıyormuş gibi geliyordu. Şu anda da hala otobüste şey değilim. Ya biriyle biniyorum. Ya da herkese psikopatmış gibi, bana bir şey yapacakmış gibi, kendimi geri çekerek dikkat ederek biniyorum. Bir kez bindiğimde biri sanki çok dikkatli bakıyordu yüzüme. Tip olarak ona da benzettim. Belki benzemiyordu ama ben benzettim. Hala binemiyorum otobüse. İşe servisle gidiyorum, babam götürüyor" diye konuştu.

"İKİ DAKİKADA BEN SANA NE YAPMIŞ OLABİLİRİM?"

Olaya ilişkin sosyal medyada yapılan bazı yorumların kendisini üzdüğünü belirten Terzi, "Bin tane olumlu mesaj atmışlar, 'Yanındayız, destekçiniz' diye. Ama biri de yazmış ki 'İyi olmuş, oh olmuş, ölseydin' vesaire... O kadar canınızı sıkıyor ki. O bir tanesi gözünüze batıyor" diyerek duygularını ifade etti.

Böyle bir olayın kimsenin başına gelmesini istemediğini vurgulayan Terzi, şunları belirtti: "Düşmanımın başına gelmesin derler ya, kimsenin başına gelmesin. Çünkü hiçbir şey yok ortada. Tartıştığınız bir insan olur, kişisel bir kininiz olur, beklersiniz en azından. Ama hiçbir şey yok ortada. Neden bu öfke? Bir insan neden birine bu kadar öfke duyabilir? Hep bunu düşünüyordum. Ne yapmış olabilirim ki? Yani iki dakika geçmiş, otobüse binmemle dört dakika. Yani beni iki dakikada görüyor ve tekme atıyor. İki dakikada ben sana ne yapmış olabilirim?"

"DURUŞMAYA GİDECEĞİM"

Terzi, "Benim Müslümanlığımı kimse sorgulayamaz. O da sorgulayamaz, herhangi bir insanda sorgulayamaz. Herkesin inancı kendinedir" dedi. Saldırganın evine çok yakın oturduğunu belirten Terzi, "O insan pişman değil ve çıkınca yine başkasına bir şey yapacak. Çok yakın oturuyor bana. Evi bir kilometre uzaklıkta. Belki o yapmasa ailesinden biri belki gelip bana birşey yapabilirler" dedi. 26 Ekim'de ilk duruşmanın yapılacağını belirten Ayşegül Terzi, hazır hissetmese de duruşmaya gitmek istediğini belirtti. Terzi, "Tam ne hissediyorum bilmiyorum. Bir yandan korkuyorum aslında. Yüz yüze gelince ne yaparım diye? Bir yandan da görmek istiyorum, nasıl kendini savunuyor, ne diyor diye? Biliyorum ne söylerse söylesin beni kesinlikle tatmin etmeyecek. Söylediği hiçbir şeyin de mantıklı bir açıklaması olamaz" diye konuştu.

"YILDIRICI BİR CEZA ALSIN İSTİYORUM"

Sanığın akli dengesinin yerinde olmadığına inanmadığını belirten Terzi, saldırganın buna sığınmaya çalışacağını ancak bilerek ve isteyerek kendisine vurduğunu ifade etti. Sanığın dışarı çıktığında yine benzer bir eylem yapabileceğini belirten Terzi, "Belki daha ileri gidebileceğini düşünüyorum. Daha ileri gitmeden yıldırıcı bir ceza almasını istiyorum en azından. 'Pişman değilim' dedi. Yine olsa yine yapacak. O zaman bu adamın dışarıda gezmesi çok saçma ve gezmemesi lazım. Kimseye de yapmasın, yapmasına da fırsat verilmesin" diye konuştu.

"BANA YARDIM EDEN İKİ BAYANA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

Terzi, kamera kayıtlarından olay anında kendisine yardım eden iki kadın olduğunu ancak onları hatırlamadığını belirterek "İki bayanı da teşekkür etmek için bulmak istiyorum. Bana ulaşırlarsa çok sevinirim. Kendileri isterlerse tanıklık ederlerse çok sevinirim. Ama tanıklık etmeseler bile tanımak görmek isterim" dedi.

İDDİANAME

Saldırının ardından gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Abdullah Çakıroğlu, savcılığın itirazı üzerine tutuklanmıştı. Abdullah Çakıroğlu tarafından hazırlanan iddianamede, "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplam 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Dava, Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x