DOLAR YÜKSELİR Mİ?

DOLAR YÜKSELİR Mİ?

DOLAR YÜKSELİR Mİ?

29 Ocak 2017 - 17:55 - Güncelleme: 29 Ocak 2017 - 18:12

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz artırımı kararı sonrasında dolar tekrar yükselişe geçti. Bankalararası piyasada güne 3,81 TL olarak başlayan dolar, 3,87 TL'yi aştı. Piyasaların yarın açıklanması beklenen Fitch not kararına odaklandığı ifade ediliyor.
Düşüş eğilimine giren dolar, Salı günü Merkez Bankası tarafından faiz artırımı kararının açıklanmasından sonra tekrar yükseliş eğilimine girdi. Güne 3,81 TL civarında başlayan dolar, daha sonra 3,87 TL’yi aştı. An itibari ile 3,85 TL dolaylarında olan doların yarın açıklanacak olan Fitch not kararına göre eğiliminin belli olması bekleniyor.

Dolarda yaşanan artış devam ediyor. Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırımı kararı sonrasında yükseliş trendine giren dolar, bugünde 3,87 TL seviyelerini gördü. Yarın açıklanması beklenen Fitch kararının piyasalar için önemli bir unsur olduğu ifade ediliyor. Fitch’in Türkiye’ye yatırım yapılabilir tek not veren kredi derecelendirme kuruluşu olduğuna dikkat çekiliyor.

DOLAR 4 TL OLUR MU?
Doların değerli olması ülkemiz için sorun olmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump da doların değerli olmasından rahatsız olduğunu ifade etmişti. Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamaya göre dolar değerli olmaya devam edecek.

Goldman Sachs Group Inc. Baş Ekonomisti Jan Hatzius, güçlü doların devam edeceğini ve Fed’in politikasını piyasanın beklediğinden daha hızlı normalleştireceğini ifade etti. Big Para tarafından aktarılan habere göre, Hatzius tarafından yapılan açıklamada, güçlü doların beklentisinin devam ettiği ifade edilirken yıl sonuna kadar euro ile dolar arasında parite seviyesine (1 dolar=1 euro) ulaşabileceğini ifade etti.

Hatzius, dolardaki güçlü seyrin temelde ülkeler arasındaki faiz farklarından kaynaklandığına dikkat çekti. Fed politikasını normalleştirirken, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası’nın halen politikalarını çok gevşek tutmaya devam etmelerinden dolayı bu durumun sürmesini beklediğini ifade etti. Hatzius tarafından yapılan açıklamalar ışığında dolar, 4 TL eşiğini de zorlayacak gibi görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x