SEN RAHAT UYU, BİZ BURADAYIZ!

SEN RAHAT UYU, BİZ BURADAYIZ!

10 Kasım 2016 - 11:58

Sen rahat uyu, biz buradayız!

Konak Belediyesi’nin ‘Atatürk’ün çocukları Atatürk’ü anlatıyor’ konulu kompozisyon yarışmasını ‘Sen rahat uyu, biz buradayız’ başlıklı yazısıyla İzmir Tevfik Fikret Ortaokulu’ndan Sanem Ecevit kazandı.

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 9’ncusunu düzenlenen ‘Atatürk’ün çocukları Atatürk’ü anlatıyor’ konulu ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dernek Başkanı Dilek Olcay, okul idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

ATATÜRK’E BORCUMUZ VAR

Ortaokul öğrencilerinin Atatürk’e olan özlem, sevgi ve saygılarını dile getirdiği törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çocukların Atatürk’ü anlamak kadar, anlatmak görevi de olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarılması, ülkemizin kalkınması ve demokrasinin güçlenmesi için mücadeleler verildi. Hala bu mücadeleler sürüyor ve bu mücadelede siz çocukla büyük görevler düşüyor. Bu bizim büyük Atatürk’e olan borcumuzdur. Bu uğurda biz de elimizden geleni yapmakla görevliyiz” dedi.

GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞECEK

Çocukların çağdaş uygarlığın gerektirdiği donanıma sahip bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Pekdaş, “Çocuklarımız yaşadıkları kenti daha iyi tanısınlar diye kent gezileri yapıyoruz. Karataş’ta Dario Moreno Sokağı’nda bir binayı restore ettik ve şimdi orayı sanat merkezi olarak açıyoruz. Çocuklara sanat eğitimi, müzik ve dans dersleri i vereceğimiz bir merkezimiz olacak. Bunun yanı sıra İkiçeşmelik Caddesi’nde tarihi İstiklal İlkokulu vardı. Bu okul için İzmir Valiliği’ne dava açtık ve kazandık. Geçmişte önemli insanları yetiştiren bu okulun da çocuklarımızın hizmetinde olmasını istedik. Oraya bilim ve tasarım merkezi açacağız” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 1’ncilik ödülünü İzmir Tevfik Fikret Ortaokulu’ndan ‘Sen rahat uyu, biz buradayız’ başlıklı yazısıyla Sanem Ecevit’e, 2’ncilik ödülü Güzelyalı Ortaokulu’ndan ‘Seni anlatmak” başlıklı yazısıyla Sude Selvi Önen’e, 3’üncülük ödülü ise Boğaziçi Ortaokulu’ndan ‘Türkiye’nin kahramanı: Mustafa Kemal Paşa’ ile Meldanur Güneşdoğdu’ya verildi. Özel ödüller kapsamında ise 1’incilik ödülünü Boğaziçi Ortaokulu’ndan ‘Ben Şevval’im diyemiyorum’ ile Fatma Şevval Günay, 2’ncilik ödülünü Boğaziçi Ortaokulu’ndan ‘Hiç anne’ ile Şeyma Alp, 3’üncülük ödülünü de Şehit Fethi Bey Ortaokulu’ndan ‘Atatürk’üm’ ile Yaren Çankaya kazandı. Spina Bifida hastası Yaren Çankaya ödülünü Başkan Sema Pekdaş’ın elinden aldı. Tören sonunda dereceye giren çocuklar sevinçlerini, anne, baba ve öğretmenleriyle paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x