DEPREM HASTA ETTİ!

DEPREM HASTA ETTİ!

DEPREM HASTA ETTİ!

23 Şubat 2017 - 16:39

Ünlü depremci Prof Dr Ahmet Ercan beyine giden şah damarındaki tıkanıklık nedeniyle Prof Dr Ergun Demirsoy tarafından Şişli Kolan Hastanesi'nde ameliyat edildi. Şah damarında darlık olan hastaların felç geçirme riski olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Demirsoy, "Aynı İstanbul depremi gibi ne zaman vuracağı belli değil" dedi
Deprem profesörü Ahmet Ercan, beyin damarındaki daralma nedeniyle  Prof Dr Ergun Demirsoy tarafından Şişli Kolan Hastanesi'nde ameliyat edildi.  Ameliyatla ilgili konuşan Prof Dr Ergun Demirsoy " Yaptığımız tetkiklerde aynı zamanda diabet hastası olan Ahmet Bey'in beyini besleyen sağ taraftaki şah damarında ciddi bir darlık saptadık. Eğer bu durum tedavi edilmezse ciddi bir felç geçirme riski vardı. Kendisine başarılı bir ameliyat yapılarak, damardaki darlık temizlenerek tamamen ortadan kaldırıldı. Ahmet Bey, ameliyattan iki gün sonra periyodik kontrollere gelmek üzere taburcu edildi" dedi.

TABURCU EDİLDİ

Beyine giden şah damarında darlık olan hastaların ne zaman felç geçirebileceğine dair sorulan soruyu Prof Dr Ergun Demirsoy şöyle  yanıt verdi: "Bu da aynı İstanbul depremi gibi, ne zaman olacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Yıllar içinde de olabilir, ya da su an konuştuğumuzdan sonra dakikalar içinde de olabilir. Burada önemli olan ve yapılması gereken şey, özellikle diabeti ve damar hastalığı olan kişilerin basit bir ultrasound tetkiki ile periyodik kontrollerini yaptırması ve önemli bir darlık tespit edildiğinde bunun hemen tedavi edilmesidir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x