GAZİANTEP ARENA BİTMEK ÜZERE

GAZİANTEP ARENA BİTMEK ÜZERE

12 Ekim 2016 - 21:30

Gaziantepspor'un yeni stadı Gaziantep Arena, futbolseverlere kapılarını açmak için gün sayıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan Gaziantep Arena, aksilik çıkmaması durumunda Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanacak Kayserispor karşılaşması ile taraftarlara kapılarını açacak. 17 Ekim'de TOKİ tarafından yapılacak geçici kabul denetiminde çıkacak sonuca göre Gaziantep Arena'nın Kayserispor karşılaşmasına yetişip yetişmeyeceğine karar verilecek.

Gaziantepspor yönetimi TOKİ'nin denetim yapacağı 17 Ekim'de Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini de gerekli incelemeleri yapmak üzere kente davet etti. Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca, yaptığı açıklamada Gaziantep Arena'yı ligin 8. haftasında oynanacak Kayserispor mücadelesine yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR"

Yaklaşık 3 yıl süren yoğun çalışmanın ardından sona gelindiğini belirten Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca, "Sona geldik artık, son rötuşlar yapılıyor. Bu derece büyük bir stadın acemiliklerini biz de yaşıyoruz. Taraftar, takım, yönetim, siyasiler, kent olarak büyük bir sabırsızlıkla stadımızın açılacağı günü bekliyoruz. 17 Ekim'de TOKİ'nin geçici kabul denetimi yapılacak. Biz bu gelişme doğrultusunda TFF'ye de başvurumuzu yaparak denetimlerini yapmaları hususunda Gaziantep'e davet ettik" ifadelerini kullandı.

"KAYSERİSPOR MAÇI İÇİN TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİK"

Bülent Konca, stadın ligin 8. haftasına yetişmesi durumunda, 21 Ekim Cuma günü oynanacak Kayserispor maçının 23 Ekim Pazar gününe alınması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Konca, "Kayserispor maçının 23 Ekim Pazar gününe alınmasına ilişkin TFF'ye başvuruda bulunduk. Bu konuda talebimizin kabul görmesi için TFF başta olmak üzere yayıncı kuruluş ile Kayserispor Kulübü'nün de uygun görmesi gerekiyor. Federasyon bu talebimizi değerlendiriyor. Kayserispor ve bizim fikstürümüz dikkate alındığında herhangi bir sakınca görmüyorum. Taraftarımız açılış maçımıza gelip bu heyecanımıza ortak olsun ve tribünlerimiz dolsun diye ilk maçımızı özellikle pazar günü oynamak istiyoruz. Umarım bu talebimiz kabul edilir ve ilk maçımızı pazar günü oynarız. 21 Ekim'de olursa da sorun olacağını düşünmüyoruz. Biz Kayserispor karşılaşması ile stadımızı açmayı planlıyoruz. Bunun için 17 Ekim'deki denetim çok önemli. Oradan çıkacak sonuç bizim açımızdan olumlu olursa 4 günlük bir olağanüstü çalışmayla stadı 21 Ekim'e yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

 

"YAKLAŞIK 23 BİN TARAFTAR PASSOLİG'E SAHİP"

Bülent Konca, Gaziantep Arena'da oynanacak ilk karşılaşmada yaşanabilecek aksaklıkları asgariye indirmek için Passolig konusunda da hassas bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Konca, "Stadımız yaklaşık 36 bin kişilik, Passolig taraftar liginde 23 bin civarında taraftarımız görünüyor. Önümüzde 10 günlük bir süreç var süre içerisinde en az 15 bin Passoligin daha çıkartılması gerekiyor. Bu konuda Passolig'in de gişe sayısını mutlaka artırarak taraftarları çok bekletmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x