ROBOT ASKERLERE ÇOK AZ KALDI!

ROBOT ASKERLERE ÇOK AZ KALDI!

ROBOT ASKERLERE ÇOK AZ KALDI!

16 Şubat 2017 - 09:48 - Güncelleme: 16 Şubat 2017 - 09:56

Microsoft Ankara Zirvesi’nde kamuda dijital dönüşümü tetikleyecek bilişim teknolojileri çözümleri ele alındı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zirvede yaptığı konuşmada 4. Sanayi Devrimi ile birlikte nesnelerin interneti, büyük veri, öğrenen sistemler, yapay zekâ gibi teknolojilerin, kamu hizmetlerinde de çok yoğun bir şekilde kullanılacağını, kamunun en kritik görevlerinden biri olan savunma hizmetlerinde dahi robot askerlerden yararlanılacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi. Dijital bir toplum için öncelikle eğitime odaklanılması gerektiğini ifade eden Özlü, genç nüfusa, ilk öğretimden, hatta okulöncesinden başlayarak problem çözme, algoritma geliştirme, kod yazma ve program yapma becerisi kazandırılmasına ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

‘İNSAN KAYNAĞI SIKINTISI VAR’

Özlü, kamuya yönelik özeleştiride de bulunarak “Açık ve dürüst olalım, şu anda kamuda, bırakın bir dijital projeyi hayata geçirebilmeyi, böyle bir projenin ihale şartnamesini hazırlayabilecek insan kaynağı noktasında bile sıkıntılarımız var. Bu açığı süratle kapatmalıyız ve kapatacağız” diye konuştu.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu da yapay zekâyı herkesin kullanabileceği bir teknoloji haline getirmeyi hedeflediklerini aktardı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile meslek okullarında Türkçe nesnelerin interneti (IoT) eğitimlerinin verilmesi, bu alanda eğitmenlerin ve öğrencilerin yetişmesi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Kansu “Bu işbirliğinin ekonomiye ivme kazandırmasını bekliyoruz” dedi.

HOLOLENS HAVAYA YAZI YAZMAK GİBİ

Bakan Özlü, Microsoft’un artırılmış gerçeklik cihazı Hololens’i de deneyimledi. Özlü, Hololens için “Havaya yazı yazmak gibi” yorumunda bulundu.

 

ANTARKTİKA’DA BİLİM ÜSSÜ İÇİN ONAY ÇIKTI

Türkiye’nin Antarktika’da bilim üssü kurması ve söz sahibi olması için imzalaması gereken Antarktika Anlaşması, TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek onaylandı. Böylece, Türkiye, resmen, Antarktika’da toprak edinmek için gereken süreci de başlatmış oldu. Konuya yönelik HABERTÜRK’e bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika’ya bilim üssü kurmak için önemli aşamayı geçtiklerini belirterek şimdi sıradaki işin buzkıran niteliği bulunan gemi bulmak olduğunu söyledi. Protokole göre Antarktika’da bilimsel araştırmalar dışında maden kaynaklarıyla ilgili faaliyet yasak olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x