BAŞBAKAN YILDIRIM: İŞ KADINLARINA YATIRIM ÇAĞRISI YAPTI

BAŞBAKAN YILDIRIM: İŞ KADINLARINA YATIRIM ÇAĞRISI YAPTI

BAŞBAKAN YILDIRIM: İŞ KADINLARINA YATIRIM ÇAĞRISI YAPTI

22 Mart 2017 - 13:19

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderine sert tepki gösterdi. Yıldırım, "CHP lideri kadını yok sayıyor. AK Parti'nin 11 seçimdeki başarısının arkasında kadınlar var" dedi. Gençlerin Türkiye'de gelecek gördüğünü dile getiren Yıldırı, "Geçmiş yıllarda dağa çıkarılan genç sayısı bin 500'leri buluyordu. Bu sene sadece 4" diye konuştu.

İşkadınlarına yatırım çağrısı yapan Başbakan Yıldırım, "Vatanseverelik Türkiye'nin her köşesinde iş yapmaktır. Her türlü desteğiniz bizden, yatırım sizden Bunun için, Nene Hatun'un torunlarını Doğu'ya yatırıma davet ediyorum. Siz kadınlar olmazsanız biz perişanız" ifadesini kullandı.
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurulu'na katılan  Yıldırım, kadınların karşısında konuşmanın zor olduğunu, çocukluğundan beri  kadınlarla konuşurken çok fazla heyecanlandığını, bu durumun bugün de devam  ettiğini söyledi. İş Kadınlarına seslenen  Yıldırım, "Bakan olabilirsiniz ama size de bakan olması lazım. Sizin sorumluluğunuz hanımlar olarak erkeklerden daha fazla" dedi.  İş kadınlarına yatırım çağrısı yapan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:Geçtiğimiz 15 yılda kadına bakışımız, siyasette, iş hayatında, sosyal hayatta kadının yeri hep önceliğimiz oldu. Bu yolda adımlar attık. Bugün istatistiklere baktığımızda bankacılıkta kadın çalışan yüzde 51, hukukçularımızın yüzde 41'i kadınlarımızdan oluşuyor. 1 milyon öğretmenin yarıdan fazlası kadın. Yani biraz hızlı gitmişsiniz, yakında biz azınlığa düşeceğiz gibi görünüyor.

"KILIÇDAROĞLU KADINLARI YOK SAYIYOR 

Kolay elde edilen kolay gider. Mücadeleyle elde edilen kalıcı olur. Onun için hayat mücadelesinin hep beraber yapmamız lazım. Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıçdaroğlu'nu ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaşı o kadar  çarpıtıyor ki... 18-25 yaş arası 9 milyon 250 bin insanımız var. Bunun yarısı  kadın. İşi getirdi bağladı askerliğe. Peki diğer yarısı 4,5 milyonu kadın, onlar  askere gitmiyor. Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı? Yok sayıyor, yok. Zihninde  kadın yok. Sosyal demokrat olmak lafla olmaz. 9 milyon 18-25 yaş arasındaki  insanı yarısı kadın. 'Efendim askere gitmemek için 18 yaşı seçilme yaşı olarak  getirdiniz'. Bu çok gülünç bir şey. Bir ana muhalefet partisi başkanına  yakışmayacak bir şey. Onun için kadınlarınız erkeklerimiz Türkiye'nin geleceğini  birlikte inşa edeceğiz. Nasıl Rusları Nene Hatun Erzurum'da durdurduysa, geçit vermediyse istikbal mücadelemizi beraber vereceğiz. Şu anda geldiğimiz nokta bu işin doğru bir istikamette ilerlediğini gösteriyor. AK Parti siyasette yeni bir çığır açtı. En etkili en güçlü teşkilat kadın kolları teşkilatı. Başarımızın arkasında kadınlarımız var. Kısır çatışmalarla zaman kaybediyoruz. Bu ülke hepimize yeter. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar ne vaad ediyor. Suriye'yi, Yemen'i, Libya'yı vaad ediyor. Buralarda ne var kan var gözyaşı var... Türkiye 780 bin kilometre vatan toprağıyla vatandaşlarıyla bir ve beraber 2023 hedeflerine yürüyecek. Geçmişte bunu başardık bugünlere geldik. 2023 değil 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için zaman kaybetmeden yol almamız gerek.
Bizim partimizin en güçlü teşkilatı kadın kollarıdır. Ak Parti'nin başarısının arkasında kadınlar vardır. Nüfusumuz gençleşiyor. Bu enerjiyi boşa harcamamalıyız. Enerjimiz çok ama verimli enerjimiz zayıf. Kısır çekişmelerle zaman kaybediyoruz.

DAĞA ÇIKARILAN GENÇ SAYISI SADECE 4 

Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Türkiye'nin  doğusunu, batısını, güneyini, kuzeyini birbirine yakın ettik, yolları böldük,  hayatları kurtardık, yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böldük  gönülleri birleştirdik ama yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Türkiye nereden nereye geldi. Bir gelecek vizyonu veriyorsunuz.Genç kardeşlerimiz ileriyi göremezse dağı tercih ediyor. Bugün Allah'a şükür bölgede terör örgütünün  sultası kalkmıştır, terör örgütünün baskısı kalkmıştır. Ne şehirde ne kırsalda  terör örgütü nevruzda bile kimseyi toplayamamıştır. Artık terör örgütünün ülkemiz  için bölgemiz için büyük bir sorun olduğu gerçeği herkes tarafından; Kürt, Türk  bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımız tarafından ortak bir kanaat olarak  anlaşılmıştır.Geçmiş yıllarda dağa çıkarılan genç sayısı bin 500'leri buluyordu. Bu sene sadece 4.

KADINLAR OLMAZ İSE BİZ PERİŞAN OLURUZ...

 Nevruz'da bile kimseyi toplayamadılar. 100 milyar yatırım teklifi geldi. 23 il sizi bekliyor hanımefendiler. Her türlü teşvik, destek var. Vatanseverlik Türkiye'nin her köşesinde iş yapmaktır. Biz bunun şartlarını sağladık. Güvenliğiniz bizden, desteğiniz bizden yatırım sizden. Vatanseverelik Türkiye'nin her köşesinde iş yapmaktır. Her türlü desteğiniz bizden, yatırım sizden Bunun için, Nene Hatun'un torunlarını Doğu'ya yatırıma davet ediyorum. Siz kadınlar olmazsanız biz perişanız. İşin birde bu yönü var. Bakan olabilirsiniz ama size de bir bakan olması lazım. 'Osmanlı kadını' diye bir tabir var. Osmanlı kadını demek bütün bireyleri bir arada tutan, geleceği inşa eden akil bir insan demek.

"ONLARIN OY HAKKI YOK"

16 Nisan önemli bir tarih, sandığa gideceğiz milletin geleceğine karar vereceğiz. Bu değişiklil cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan bir takım anlaşmazlıkların son bulmasını sağlayan bir değişiklik. Milli irade bir yerde toplanır, onu da sandıkta siz karar verin, Türkiye'yi 5 yıllık süreçte kim yönetecek kararınızı verin. İşte bu sistem onu getiriyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tek bir çatı altında toplanıyor, ülkeyi 5 yıl boyunca yönetme imkanı oluyor ama meclis tarafından da denetleniyor. Yetki ve sorumluluğu dengeli bir şekilde modern bir demokraside var olan yapıyı getiriyoruz.

"Bu başkanlık ABD'deki sisteme benzemiyor" diyorlar, bu sistem milli ve yerli bir sistem. Bunun kararını milletimiz verecek Amerika vermeyecek, Almanya vermeyecek. Ne yaparsa yapsınlar onların oy hakkı yok, sadece konuşurlar. Yeni sistemde zamanı etkin kullanacağız, yürüyerek değil, koşarak adımlarla ilerleyeceğiz. 2001'de ne yaşadığımızı hepimiz biliyoruz, 1 gecede Türkiye'ye neler oldu, bankalardan milyar dolarlar uçtu gitti. 192 milyar lira 2002 krizinde oldu. Bunu ödemek zorunda kalmasaydık şimdi Türkiye ne halde olurdu? Bu hayırcı korosunun gelecek Türkiye'siyle ilgili tek bir fikirleri yok. Köprü yaparsın karşı çıkar, havalimanı, tünel baraj yaparsın karşı çıkar. Yapıp bitirdikten sonra en önce onlar kullanır.

Avrasya Tüneli'nin yaptık birçoğu açıldıktan sonra farkına vardı, bir mühendislik harikasıdır. Ama bunların tadını yaşayamıyoruz. Gündem tamamen başka bir tarafa gidiyor. Türkiye'ye bu kadar yüklenilmesinin karşısında kıskançlık var. Dünya'nın en büyük havalimanını neden Türkiye yapıyor diyorlar kıskanıyorlar. Dünyada zenginlik batıdan doğuya geçiyor. Rahmetli Türkeş, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu bunların hayaliyle yaşadılar. Biz AKP olarak hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Tek başımıza biz yarımız. Diğer yarısı burada kadınlarımız.
Başbakan Binali Yıldırım'a TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut tarafından  hediye takdimi yapıldı. Ardından Başbakan Yıldırım ile TİKAD üyeleri aile  fotoğrafı çektirdi. Genel Kurul'a Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İstanbul Valisi Vasip  Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türkiye İhracatçılar Meclisi  (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de aralarında olduğu çok sayıda davetli  katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x