AYDIN’DAN GRİP VE NEZLEDEN KORUYAN ÖZEL ÇAY...

AYDIN'DAN GRİP VE NEZLEDEN KORUYAN ÖZEL ÇAY...

Aydın'da grip ve nezleden doğal ilaçla korunmak isteyenler için özel çay üretildi.

09 Kasım 2017 - 10:19

Ülke genelinde kış şartlarının etkisini göstermesi ile birlikte virüslerden etkilenip grip ve nezle olanlar için özel kış çayı üretildi. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayının çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar tarafından yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Türkiye genelinde yaklaşık 80 şubesi bulunan ve merkezi Aydın'da bulunan Tuğba Kuruyemiş tarafından zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği karışımdan özel bir formül ile yapılan 'kış çayı'nın özellikle boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına karşı tüketildiğini belirten Merkez mağaza Müdürü Gökhan Özkan, "İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için bir çok kişi doğal yollarla korunmaya özen gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda gelen talep üzerine baharat bölümü gıda mühendislerimizce hazırlanan ve adını 'Kış çayı' verdiğimiz ürün yoğun ilgi gördü. Bu kapsamda her yıl sonbahardan kışa giriş döneminde ürünü hazırlayıp ülke genelindeki mağazalarımızda kış köşesi hazırlıyoruz. Ürün yoğun ilgi görüyor" dedi.

"Asırlık geleneklerle hazırlanıyor"
Kış çayının aslında yeni bir buluş olmadığını aslında asırlık bir geleneği yeniden halkla buluşturduklarını belirten Tuğba Kuruyemiş firmasının baharatlardan sorumlu Gıda Mühendisi Eda Bedir "Biz aslında kültürümüzde önemli bir yeri olup unutulmaya yüz tutan geleneği yeniden canlandırdık. Bir zamanlar insanların çoğu köylerde yaşadığı için bu tür doğal bitkilerden elde edilen çaylar çok daha fazla tüketilirdi. Ancak şehir yaşantısının yoğunlaşması ile bazı gelenekler kayboldu. Bu nedenle eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz yapıyoruz. Hiçbir yan etkisi olmayan bu özel karışım kış çayı ile hamilesinden yaşlısına, çocuğundan gencine soğuğa karşı herkesin direncini arttırıyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x