MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’DEN ŞEHİTLİKTE İÇKİ...

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN ŞEHİTLİKTE İÇKİ İÇİLMESİNE SERT TEPKİ!

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN ŞEHİTLİKTE İÇKİ İÇİLMESİNE SERT TEPKİ!

01 Eylül 2017 - 10:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş'in  Beştepe'deki mezarını ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen partililerle tek  tek bayramlaşan Bahçeli, Türkeş'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı  ve bakır ibrikle mezara su döktü.
Mezarın başında nöbet tutanların bulunduğu kulübede bir süre oturan  Bahçeli, buradan ayrılırken, basın mensuplarına açıklamada bulundu ve soruları  yanıtladı.

Adalet Kurultayı'nın yapıldığı kamp alanında alkol  kullanılmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bunlar üzerinde yorum yapacak bir şey  görünmüyor. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bir kurultay düzenleyerek adaletin  sağlamak için görüşme yapmayı diliyorlar fakat şehitlerimizin yoğunluk kazandığı  ve Türkiye'nin bağımsızlığının ilk adımı olan bir yerde içkili akşam sohbetleri  bunlar yakışmaz. Türkiye'de içki içmek isteyen varsa içecek çok meyhane var. Kör  Niko'nun meyhanesine gidip içsinler." dedi.

“Türkiye sorunların çözümünde önerici ve takip edici olmalı"

Katliamlar, sürgünler ve gözyaşları nedeniyle İslam coğrafyasının bu  bayramı hüzünlü ve buruk bir şekilde idrak ettiğini belirten Bahçeli, buna karşın  bayramların kucaklayıcı, kaynaştırıcı, birlik ve beraberliği sağlayıcı  özelliğinin bulunduğu dile getirdi.

Dünya üzerinde 57 Müslüman ülkenin olduğuna, bu ülkelerin nüfusunun  1,5 milyarı, yüz ölçümünün ise 24 milyon kilometrekareyi bulduğuna dikkati çeken  Bahçeli, şunları kaydetti:

"Böyle bir toplum, iki özellik taşımaktadır. Bunlar biri genç nüfusu  bulunan yer altı kaynakları çok güçlü ülkeler, diğeri ise acı, ızdırap ve  istikrarsızlığın hakim olduğu ülkeler. Bütün bunları toplayabilmek bir önder  ülkenin varlığına bağlıdır. Bu ülke Türkiye olmalıdır. Türkiye, arkasındaki  Müslüman ülkelerin desteğiyle ağırlığını koyarak sorunların çözümünde önerici ve  takip edici olmalı. Emperyal güçleri ikna edici olmalı. İslam ülkelerindeki  kargaşaya son verecek bir çabayı ortaya koymalıdır. Bu anlayışla bayramı idrak  etmeliyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün ülke yöneticileri, siyasi partiler,  aralarındaki husumetlere son vererek birlikte hareket ederek, ayrımcı değil  kaynaştırıcı olarak ülkenin ve İslam dünyasının özellikle de Türk  Cumhuriyetlerini de içerisine alan bir anlayışla Suriye'ye, Irak'a ve  Türkmenlerin yaşadığı alanlarda her türlü politikaların üretilmesine destek  olmalarında yarar var."

"Kerkük'te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız"

Bahçeli, Irak'taki referandum tartışmalarıyla ilgili görüşlerinin  sorulması üzerine, "Referandum çok yanlış bir tavır olabilir. Barzani inatçı bir  üslup kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük destek aldığı  anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz'i  tanır, Amerika'yı tanır, Türk'ü tanımaz, Türk devletini bilmez. Yarın nasıl bir  tokat yiyeceğini de tokadı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur."  değerlendirmesinde bulundu.

Referanduma Kerkük'ün dahil edilmesi konusunda da Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu kararı, bizim Türkmenler ile orada yaşayan Araplar kabul  etmemektedir. 'Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır' diye eskiden beri söylemlerimiz  vardır. 80 milyon olarak Kerkük'te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız. Telafer  bugün tamamen Türklerin yaşadığı bir bölge olarak kurtarılmıştır. Orada artık  Türkiye elden gelen desteği vermek suretiyle Telafer'in yeniden imarını sağlamalı  ve Türkmenlerin sağa sola dağılmış hallerini görerek orada tekrar bulunmalarını  gerçekleştirmelidir." dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x