LYS SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI!

LYS SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI!

LYS SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI!

07 Haziran 2017 - 17:22

2017 LYS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından adayların erişimine sunuldu. LYS sınavının ilk oturumu 10 Haziran, son oturumu ise 18 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. LYS sınav giriş belgelerini edinmek isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresinden sorgulama yapabilecek.

CROPY0Sitene Ekle
LYS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı!
Üniversite adaylarının gireceği Lisans Yerleştirme  Sınavları (LYS) giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM tarafından yayınlanan LYS giriş yerleri için Aday İşlemleri Sistemi'nden aday girişi yapmanız gerekiyor.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 10, 11, 17 ve 18  Haziran'da yapılacak LYS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve  salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş  belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin  "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek. Öte yandan LYS sınavlarına kısa bir süre kala ÖSYM sınava girecek olan adaylara Aday eğitim Filmi yayınladı.

LYS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SINAV TARİHLERİ

Sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 10 Haziran Cumartesi günü saat  10.00'da, matematik sınavı (LYS-1) 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, fen  bilimleri sınavı (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, yabancı dil  sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) ise 18  Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Adayların, saat 10.00'da başlayacak sınavlarda saat 09.45'ten, saat  14.30'da başlayacak LYS-5'te ise saat 14.15'ten sonra sınav binalarına  alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

ÖSYM'DEN SON UYARILAR

SELMA KASAP - ÖSYM, 10 Haziran'da başlayacak Lisans  Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adaylar için, çekimleri 6 ilde gerçekleşen  ve sınav kurallarının yer aldığı bir film hazırladı. 

LYS adaylarından, bu yıl ilk kez sorulacak kısa cevaplı soru  çeşitleri, daha önceden ÖSYM'ye bildirilmeyen astım spreyi-insülin pompası gibi  araç ve gereç ile sınava gelmemeleri ve sınavda yanlış işaretleme yapmamaları  konularına dikkat etmeleri istendi.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, çekimleri Antalya,  Şanlıurfa, Kütahya, Konya, Sinop ve Kırklareli'de yapılan ve LYS adayları için  sınav kurallarına yönelik uyarıların yer aldığı 10 dakikalık film hazırlatıldı.

Filme gün içinde kurumun internet sitesinden ve sosyal medya  hesaplarından ulaşılabilecek.

ÜNİVERSİTE HAYALLERİNİ ANLATTILAR

Kütahya Çiniciler Çarşısı'nda, bir adayın çinilerdeki motifleri çözmek  ve dünyaya tanıtmak için "güzel sanatlar" eğitimi almak istediğini anlattığı  görüntülerle başlayan filmde, üniversite adayı genç bir kızın Sinop Limanı'nda  çekilen, kaptanlık hayalini dile getirdiği görüntüler yer aldı.

Antalya Aspendos Tiyatrosu içinde bir turist rehberini ilgiyle  izlerken görülen iki adayın sohbetine yer verilen filmde, adayların tarihi mirası  ve tüm insanlığın ortak değeri olan kültürü anlamak ve anlatmak için tarih  eğitimi almak istediklerine dair sözlerine yer verildi.

Filmde, Şanlıurfa Balıklıgöl'deki bir LYS adayının İstanbul'da yapılan  3. köprü ve 3. havalimanına hayranlığından dolayı mimarlık eğitimi, Kırklareli  Gar Binası'ndaki iki adaydan birinin Türkiye'nin kendi uçağını, kendi otomobilini  yapmasına katkı için elektrik-elektronik mühendisliği, diğerinin ise tıp eğitimi  almak istediği aktarıldı.

LYS'ye girecek iki adayın Konya'da bulunan Mevlana Müzesi önündeki  sohbetine yer verilen filmde, adaylardan birinin "Mevlana'nın öğrettiği sevgi ve  hoşgörü iklimini tüm dünyaya anlatmak için uluslararası ilişkiler eğitimi almak  istediği" anlatılırken, arkadaşının, "Mevlana’nın öğretileri ve insan sevgisi tüm  dünyaya yayılırsa savaşlar ve kargaşa sona erer. Dünya huzura kavuşur." sözlerine  yer verildi.

AÇIK UÇLU SORULAR İLK KEZ OLACAK

Bu yıl LYS'de ilk kez adaylara kısa cevaplı sorulardan oluşan açık  uçlu soruların yöneltileceği  anımsatılan filmde, "Kısa cevaplı sorular, cevabı  bir sözcük veya bir sayıdan oluşan ve adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan  veya kodlanan sorulardır. Bu soru çeşidine dikkat etmeniz önemli." uyarısı  yapıldı.

Adaylara sınavın başlamasına 15 dakika kala bina girişlerinin  kapatılacağı ve bu saatten sonra içeriye hiçbir adayın alınmayacağı hatırlatıldı.

Sınava girecek adaylar için geçerli kimlik kartlarının T.C. nüfus  cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport olduğuna  işaret edilen filmde, yeni T.C. kimlik belgesi için başvuran adayların, ilgili  nüfus idaresinin verdiği "resimli nüfus cüzdanı talep belgesi (e-imzalı ya da  ıslak imzalı) ile de sınava girebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

"Astım spreyi, insülin pompası ÖSYM'ye bildirilmeli"


Filmde, adaylara yönelik şu uyarılara yer verildi:

"Sağlık ve engel durumu gibi nedenler ile kullanılan ve önceden  ÖSYM'ye bildirilmeyen araç ve gereç ile (astım spreyi-insülin pompası gibi)  gelmeleri kesinlikle yasaktır. Kılavuzda belirtildiği üzere sınav binasına  gelirken yanınızda yasaklı eşya olmadığından emin olunuz.

Cevaplarınızın cevap kağıdına işaretlenmiş olduğundan emin olun. 2016  LYS'de yanlış işaretlemeler sonucu 22 kişinin sınavı iptal edilmiştir. 'Sınav  bitmiştir' uyarısından sonra kural gereği sınav evrakı üzerinde hiçbir işlem ve  işaretleme yapılmayacağını unutmayınız. Salondaki kameranın da sınav süresince  kayıtta olduğunu unutmamalısınız."

"Görevliden uyarı almasanız bile..."

ÖSYM adaylara, sınav görevlilerinden hiç uyarı almasalar bile  kuralları ihlal ettikleri sonradan kamera kayıtlarından tespit edilirse  sınavlarının iptal edilebileceği uyarısında bulunarak, "Sınav görevlileri, sınav  salonundaki sessizliği bozmamak için sizin yapacağınız hatalı uygulamalarla  ilgili uyarı yapmak zorunda değildir." hatırlatması da yaptı.

ÖSYM'nin adaylara yönelik tanıtım filminde, 5 oturumda yapılacak LYS  takvimine de yer verildi.

Buna göre, LYS 4 Sosyal Bilimler Sınavı, 10 Haziran 2017 Cumartesi  saati 10.00'da başlayacak ve 135 dakika sürecek. LYS 1 Matematik Sınavı, 11  Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve 135 dakika sürecek.  LYS 2  Fen Bilimleri Sınavı, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak,  135 dakika sürecek. LYS 5 Yabancı Dil Sınavı, 17 Haziran 2017 Cumartesi saat  14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı, 18  Haziran 2017 Pazar saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x