PKK’NIN ŞEHİT ETTİĞİ 3 KORUCUNUN 23 ÇOCUĞU YETİM KALDI

PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ 3 KORUCUNUN 23 ÇOCUĞU YETİM KALDI

10 Kasım 2016 - 16:11

Van'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 sivil vatandaş mahallede yapılan törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Saldırı sonucu korucuların gözü yaşlı 23 çocuğu yetim kaldı.Van'ın Başkale İlçesi'nin İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi'ne giderken PKK'lı teröristler tarafından minibüsleri taranarak şehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 vatandaş için tören yapıldı.

Eşmepınar Jandarma Karakolu'nda yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Alper Kuşçu, Van Emniyet Müdürü  

Mehmet Suat Kesici, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit korucular 6 çocuk babası Hüsnü Keskin, 7 çocuk babası Ekrem Keskin ve 10 çocuk babası emekli korucu Şahabettin Keskin ile bekar olan çiftçi Mehmet Demir için karakol önünde yapılan törende, ilk olarak şehitlerin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu.

Ardından şehitlerin cenaze namazı kılındı. Saygı duruşu sırasında şehit korucu Ekrem Keskin'in 10 yaşındaki oğlu Rojhat Keskin asker selamı vererek babasını uğurladı.

23 ÇOCUK YETİM KALDI

Namazın ardından şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri bir süre askerlerin ardından da vatandaşların omuzlarlarında taşınarak mahalle mezarlığına getirildi. Bu sırada şehitlerin çocukları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınlarını kadın askerler ve köy öğretmeni Yağmur Parlak gözyaşı dökerek teselli etmeye çalıştı. Şehitler arkalarında 23 çocuğu yetim bıraktı. Tören şehitlerin yakınlarına Türk Bayrağı verilmesinin ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x