BÜYÜK OPERASYON BAŞLIYOR! O BÖLGEDE TERÖRİSTLERDEN...

BÜYÜK OPERASYON BAŞLIYOR! O BÖLGEDE TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK

BÜYÜK OPERASYON BAŞLIYOR! O BÖLGEDE TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK

05 Nisan 2017 - 08:36

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından iki yeni operasyon başlayacak. Fırat Kılıcı ile sınır ötesinde Sincar, Haseke ve Afrin; yurt içi operasyonlarla ise Doğu ve Güneydoğu teröristlerden temizlenecek.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın başarıya ulaşarak sona ermesinin ardından, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım yeni isimlerle bu harekâtların devam edeceği sinyalini vermişti. Sabah Gazetesi'nin haberine göre,  Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen istihbarat raporlarında şu an Türkiye için Irak'ın kuzeyindeki Sincar, Suriye'deki Haseke ve Afrin bölgelerinin öncelikli tehdit olduğu değerlendirmesi yapıldığı öğrenildi. Buna göre, terör örgütü PKK Kandil'deki militanlarının büyük çoğunluğunu Sincar bölgesine indirerek, burada kontrol noktası ve üs, Haseke'de ise 30'a yakın kamp kurdu. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoru projesini bitiren Fırat Kalkanı operasyonunun ardından terör örgütü PYD'nin Afrin'deki etkinliği arttı. Kilis'ten Kırıkhan'a doğru uzanan bu bölgeden Türkiye sınırına yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi için Afrin'in terör örgütlerinden temizlemesi kaçınılmaz hale geldi. Örgütün, bahar aylarıyla birlikte buralardan yurt içine sızma çabasına gireceği belirtilirken, askeri noktada hazırlıklar ise çok önceden hazırlandı. Mardin-Şırnak arasındaki askeri birlikler güçlendirilerek, Sincar bölgesine ve Haseke'ye müdahale edecek şekilde hazır bekliyor. Sınır ötesinde ise ÖSO ve TSK'nın Afrin için çok önceden hazırlık yaptığı ve havan topu atışlarının başladığı kaydedildi. Yeni harekâtın isminin ise "Fırat'ın Kılıcı" olabileceği belirtildi. Fırat Kalkanı ile sınırın güvenliğinin sağlandığı, Fırat Kılıcı ile de sınır ötesindeki teröristlere darbe indirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

12 MERKEZ TEYAKKUZDA
Irak ve Suriye'deki söz konusu 3 merkeze "Fırat'ın Kılıcı" indirilmesi planlanırken bir yandan da buralardan oluşacak sızmalara karşı üst düzey önlem alındı. Bu kapsamda Kuzey Irak'ta Sincar ve Haseke üzerindeki baskı artırılırken, jandarma ve emniyet Kilis-Nusaybin-Suruç hattında sızmalara karşı anlık operasyon yapacak. Suriye ve Irak sınırındaki Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak'ın merkezi başta olmak üzere, İdil, Cizre, Uludere, Silopi ilçeleri, Hakkâri'nin Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ilçesi olmak üzere 12 merkezde başlayacak operasyonlarla teröristlerin sızması önlenecek. Terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen iç güvenlik harekâtları ise kararlılıkla devam edecek. İki koldan ilerleyecek iç güvenlik harekâtlarıyla PKK'nın şehir yapılanmasına nefes aldırılmayacak. Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Amanoslar'da gezen ve Karadeniz'e sızmaya çalışan teröristler bulunuyor. Bahar ayları ile birlikte Amanoslar, Karadeniz, Tendürek, Tunceli, Şırnak, Hakkâri ve Diyarbakır'ın kuzeyinde bölgeyi iyi bilen 15-20 kişilik özel timler sürekli alanda kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x