İŞTE AK PARTİ’NİN PLANLADIĞI REFERANDUM TARİHİ

İŞTE AK PARTİ'NİN PLANLADIĞI REFERANDUM TARİHİ

İŞTE AK PARTİ'NİN PLANLADIĞI REFERANDUM TARİHİ

14 Aralık 2016 - 11:46

AK Parti, "başkanlık" düzenlemesini Ocak ayında Meclis'ten geçirmeyi, 2 Nisan'da da referandum yapılmasını planlıyor.


AK Parti, Cumhurbaşkanlığı adı altında başkanlık sistemine yönelik Anayasa değişikliğinin Meclis’teki görüşülme ve referandum takvimini netleştiriyor.

AK Parti kurmayları, referanduma, 2 Nisan’da gidilecek şekilde planlama yapıyor. Anayasa Komisyonu’na sevk edilen teklifin, yılbaşından önce komisyon aşamasının tamamlanması hedefleniyor. Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri sırasında teklif komisyonda ele alınmayacak. Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerin 16 Aralık’ta bütçe görüşmeleri tamamlanmasından sonraki hafta ya da Aralık ayının son haftasında başlatılması planlanıyor. Komisyondaki görüşmelerin de bir haftada tamamlanması hedefleniyor.

Ocak ayının ilk haftasında da Genel Kurul görüşmelerinin başlatılması planlanıyor. İki haftada Meclis’ten geçmesi durumunda, Cumhurbaşkanı’nın 15 günlük bekleme süresi de dahil edilerek, 31 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak olan değişiklikler için 2 Nisan’da referanduma gidilmesi hedefleniyor. Teklifin kabul edilmesi için en az 367 milletvekilinin oy vermesi gerekiyor. Ancak 330 ile 367 arası destek alması halinde teklif referanduma götürülüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x