BAŞBUĞ VE DİĞER 18 SANIĞIN DOSYALARI İLK CELSEDE AYRILDI

BAŞBUĞ VE DİĞER 18 SANIĞIN DOSYALARI İLK CELSEDE AYRILDI

Danıştay saldırısı dosyası, Ergenekon davasından ayrıldı. Başbuğ ve 18 sanığında dosyası da Ankara'ya gönderildi.

21 Haziran 2017 - 16:01 - Güncelleme: 21 Haziran 2017 - 16:09

"Ergenekon" davasında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski komutanlar Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkındaki dosya ile Danıştay saldırısı dosyasının ayrılmasına karar verildi

19 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti, taleplere ilişkin ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, "İnternet andıçları" ve "İrticayla mücadele eylem planı" çalışmalarının bilgileri dahilinde olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski komutanlar Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 19 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

DURUŞMA 7 EYLÜL'E ERTELENDİ
Heyet ayrıca, aralarında Danıştay saldırısını gerçekleştiren hükümlü Alparslan Arslan ile silah temin eden 4 kişi hakkındaki dosyanın da ayrılmasına hükmederek, duruşmayı 7 Eylül'e erteledi.

SAVCI, BAŞBUĞ İÇİN KRİTİK TALEPTE BULUNMUŞTU
Ergenekon Davası sanıklarının yeniden yargılanmasında savcı, İlker Başbuğ için "yargılama durdurulsun" talebinde bulunarak, Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x