KIZARMIŞ PATATES HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA!

KIZARMIŞ PATATES HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA!

KIZARMIŞ PATATES HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA!

24 Ocak 2017 - 20:30

Gıda Standartları Kurumu (FSA), nişasta içeren yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde akrilamid adı verilen kimyasal bir maddenin açığa çıktığını açıkladı.
İngiliz hükümetine bağlı Gıda Standartları Kurumu (FSA), nişasta içeren yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde akrilamid adı verilen kimyasal bir maddenin açığa çıktığını açıkladı.
Akrilamid maddesinin ise kansere yol açabileceği uyarısında bulunan FSA, nişasta içeren ekmek ve patatesi örnek göstererek, bu ürünlerin kızartılıp, yüksek ısıya maruz kalmaları durumunda kansere neden olabileceğini açıkladı. Bu tarz gıdaları pişirirken dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen uzmanlar, yiyeceklerin rengi koyulaşmayacak şekilde pişirilmesini tavsiye ediyor.
FSA, patatesin de buzdolabında tutulmaması gerektiğini açıklarken, nedenini ise serin ortamdaki patateste şeker düzeyinin yüksek olması ve bunun da pişirme sırasında ortaya çıkan akrilamid miktarını yükseltmesine bağladı.  
FSA'nin İngiltere'de araştırma neticesinde ulaştığı sonuca göre; patates kızartması, kızarmış ekmek, cips, bisküvi, kahve hatta bebek mamalarında bile akrilamid madde görüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x