YSK UYARDI! BÜYÜK GÜN YARIN...

YSK UYARDI! BÜYÜK GÜN YARIN...

YSK UYARDI! BÜYÜK GÜN YARIN...

15 Nisan 2017 - 13:30

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öngören 18 maddelik Anayasa değişikliği yarın halk oyuna sunulacak. Yurtiçinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282’si oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler. YSK seçmenlere uyarılarda bulundu.
YSK, referandumla ilgili bilgilendirme mesajını almak için başvuran tüm seçmenlere uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, ‘Geçerli-geçersiz oy pusulası’ örneklerine de yer verilerek, oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, oy verme saatleri, sandık yerleri anımsatıldı. Seçmenlere, “TC kimlik numaralı kimliğinizi unutmayınız” ve “cep telefonu yasak” uyarısı yapıldı. İsteyen görme engelli seçmenlerin, yanlarında getireceği “Oy Pusulası Şablonu” aracılığıyla oylarını kullanabilecekleri belirtildi. 
Referandumda cezaevlerine 461 sandık kurulacak. Oy verme işlemi Doğu ve Güneydoğu’da 1 saat erken başlayıp, 1 saat erken sona eriyor. Ankara Barosu da Seçim Güvenliği Kriz ve Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkez, Ankara Barosu’nun başlattığı Her Okula Bir Avukat Projesi’nde görev alacak yaklaşık 1000 avukatla koordineli çalışacak. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Ankaralı hemşehrilerimiz, ‘Acaba oyum çalınır mı’ endişesi yaşamadan gönül rahatlığıyla sandığa gidip oylarını kullanabilirler. Çünkü Ankaralıların oyuna, Ankara Barosu olarak biz sahip çıkacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x