LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR?

LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR?

LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR?

11 Temmuz 2017 - 10:33

LYS sonuçları 2017 açıklanıyor... Milyonlarca üniversite adayının gözü ÖSYM'de. Sınav takvimine göre sonuçlar bugün ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemlerine başlayacaklar. Peki LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak?
LYS sonuçları, 11 Temmuz Salı günü yani bugün ilan edilecek. Sınav sonuçlarının bugün açıklanmasının ardından da bir hafta sonra tercih süreci başlayacak. Adaylar, üniversiteler için puanları doğrultusunda tercih işlemi yapacaklar. Tercih işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. 
Tercih işlemlerinin sonra ermesiyle de üniversite kayıt dönemi başlayacak. 

ÖSYM AİS LYS SONUÇLARI KONTROL ET

LYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

LYS sonuçlarının ÖSYM tarafından ilan edilmesi ile birlikte adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. 

Sonuçlar açıklandıktan sonra LYS puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puan ve üzeri alanlar ön lisans programları ve lisans programları için tercih yapabilecekler. LYS puan türlerinin en az birisinden 180 puan ve üzeri puan alamayan adaylar, ön lisans programları ve YGS puanları ile öğrenci alan lisans programları için tercih işlemi yapacaklar.

LYS için baraj puanı olan 180 puanın altında olan adaylar, LYS puanı ile öğrenci alımı yapan lisans programlarına başvuru işlemi gerçekleştiremezler.

LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır. 

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir hafta sonra tercih işlemleri yapılmaya başlanacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Tercih için adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Tercih süresi içerisinde adaylar yapmış oldukları tercihler için değişiklik yapabilirler. Tercih süresinin sona ermesiyle tercihlerde değişiklik işlemi yapılamayacak. 

TERCİHLER İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Tercih listesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, başarı sırasıdır. Tercihler, üniversitelerin başarı sıralamaları dikkate alınarak yapılmalıdır. Çünkü ÖSYM, tercih yapan adayların başarı sıralamasını dikkate alarak yerleştirme işlemini gerçekleştirir. 

Üniversite tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayınlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu incelendikten sonra yapılmalıdır. 

Tercihler yapılırken puan yettiği için tercih yapılmamalıdır. Tercihler, adayın hedefleri doğrultusunda yapılmalıdır. 

Üniversitelerin yeni açılan bölümleri için başarı sıralaması kılavuzda yer almaz. Adaylar yeni açılmış olan bölümler için tercih yapacakları zaman benzer bölümler ve benzer düzeydeki üniversiteler ile kıyaslamalıdırlar. 

ÖSYM bazı bölümler için bazı bölümlere yönelik olarak baraj sıralaması uygulamasını başlattı. Bu uygulama kapsamında, bazı bölümleri tercih edecek olan adayların ÖSYM tarafından belirlenen başarı sıralaması içerisine girmesi gerekiyor.

Tercih edilen bölüm kapsamında yapılacak olan meslek ömür boyu yapılacak. Bu nedenle adayın sadece puanı yettiği için tercih yapılmamalıdır. Tercih yaparken adayların bu noktaları göz önüne alarak tercih işlemlerini yapması gerekiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x