’’MÜZAKERELER ASKIYA ALINSIN’’ÇAĞRISINA CEVAP

''MÜZAKERELER ASKIYA ALINSIN''ÇAĞRISINA CEVAP

08 Kasım 2016 - 15:16

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin içinden geçtiği sürece ilişkin Batı'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi. AB ülkelerinin büyükelçileriyle Ankara'da biraraya gelen Çelik, "Müzakereler askıya alınsın" çağrısı yapanları ırkçı diye nitelendirdi. Çelik, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona dair de, "Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve ifadeye çağrıldığı halde gitmeyenler hakkında işlem yapıldı" dedi. 

  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB ülkelerinin büyükelçileriyle Ankara'da biraraya geldi. Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.
  Türkiye'nin içinden geçtiği sürece ilişkin Batı'dan gelen açıklamalara tepki gösteren Çelik, "Müzakereler askıya alınsın" çağrısı yapanları ırkçı diye nitelendirdi ve ''AB ile ilişkilerin kesimlesini istemem. Arzumuz Avrupa ile daha güçlü ilişkilerin kurulmasıdır'' dedi.
 
Türkiye'nin AB'den doğru- düzgün bir destek göremediğini ve fiili bir dayanışma içinde olunamadığını vurgulayan Çelik, "'Kınadık, yanınızdaydık' deniyor ama esas olan, AB liderlerinin, tıpkı Charlie Hebdo sonrası Fransa'ya gittikleri gibi, Türkiye'ye gelmesi ve dayanışma içinde olduklarını göstermesiydi, bunu beklerdim. Türkiye - AB ilişkileri stratejik bir ilişkidir, pozitif bir ajandayla ilerlemelidir. Sürekli Türkiye'nin eleştirilmesi ve Türkiye karşıtlığı yapılması doğru değildir. Merkel 'Birbirimiz hakkında konuşmayalım, birbirimizle konuşalım" der. AB'de sürekli Türkiye hakkında konuşmamalı...
 
Toplantıda, AB büyükelçilerinin olağanüstü toplantıya davet edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade ettim. Bu yapılacaksa, terör saldırıları için yapılmalı ve Türkiye ile dayanışma içinde olunmalı'' dedi

HDP'LİLERİN TUTUKLANMASI
 Çelik, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyonla ilgili de ''Bir kişinin milletvekili olarak seçildikten sonra terör faaliyeti yapması hususunda bir serbestiyet var diye bir ilke yoktur. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve ifadeye çağrıldığı halde gitmeyenler hakkında işlem yapıldı. Nitekim çoğunun dosyasına bakalım, birçoğu da serbest bırakıldı. Eğer burada bir partiye dönük hasmane bir tavır söz konusu olsaydı o zaman biz parti kapatmalara karşı olan bir parti olmazdık. Biz her zaman söyledik, 'Biz parti kapatmalara karşıyız' dedik'' açıklaması yaptı.
 
 Çelik, ''Açık ve net olarak ifade ediyorum. Hiçbir Avrupa parlamentosunda TBMM'de konuşulan konular kadar ileri seviyede sesler yükselmiyor. Orada seslendirilenler kadar hür bir şekilde Avrupa'da bazı şeyler söylenmiyor... Bu yollar açık, kim tersini iddia edilebilir. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve çağrıldığı halde ifade vermeye gitmeyenlere karşı işlem yapılıyor'' açıklaması yaptı.
 
 
 
Çelik. "AB artık PKK konusundaki çeşitli kurumlarının çifte standartlarına bir düzen getirmelidir. Belçika'daki bir mahkemenin PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımayan kararı doğrudan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne saldırıdır'' dedi.
 
 
''İDAM CEZASI KONUŞULDU MU?''
Bakan Çelik, gazetecilerin ''İdam cezası gündeme geldi mi sorusunu ise ''Gündeme geldi.  Vatandaşlarımızın gösterdiği tepki için yanlış denilemez. Vatandaşların takdiri olacaktır. Demokraside nihai kararı verecek olan halktır'' diye cevapladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x