İZMİR’DEN ’HAYIR’ NÖBETİ

İZMİR'DEN 'HAYIR' NÖBETİ

İZMİR'DEN 'HAYIR' NÖBETİ

19 Nisan 2017 - 17:11 - Güncelleme: 19 Nisan 2017 - 17:15

Referandumun tartışmalı sonucuna itiraz eden İzmirli vatandaşlar, sendikalar ve dernekler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak YSK'nın kararına tepki gösterdi.
18 maddeyi kapsayan anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucuna itiraz eden İzmirli vatandaşlar, sendikalar ve STK'lar dün Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek 'Hayır'ı' bir kez daha tekrarladı. Referandum sonuçlarına damga vuran mühürsüz oy tartışmaları sonrasında YSK tarafından alınan karara itirazlar büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen referandum sonucunda mühürsüz pusula ve zarfların geçerli kabul edilmesi başta ana muhalefet olmak üzere birçok cephede tepkilere neden olmuştu.


Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşların yanı sıra DİSK, KESK, TMMOB, EMEP, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi gibi kitle örgütleri, referandum sonucunu tanımadıklarını belirtti.


Hayır çağrılı şarkıların yanı sıra Gündoğdu Marşı ile İzmir Marşı'nın çalındığı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan konuşmalarda sandıkta nasıl hayır oyu verildiyse YSK'ya da aynı şekilde 'hayır' denildiği belirtildi. Eşit şartlarda gerçekleşmeyen referandumu, gençliğin, işçilerin, kadınların, halkın kazandığı ifade edildi. Hükümetin balkon konuşmalarının,  pencerelerden çıkan tencere, tava seslerini bastıramayacağını da altını çizdiler. Eylemde, dün Bornova Küçükpark'taki eylemlerde gözaltına alınanların serbest bırakılması da istendi.
Sık sık 'Hırsız, Katil AKP', 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek', 'Faşizme Karşı Omuz Omuza' , 'Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam', 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' ve 'Susma Haykır Başkanlığa Hayır'  sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı'nın etrafı ise bariyerler, çevik kuvvet ve TOMA'larla abluka altına alındı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x