UZMANLARDAN YENİ SINAV UYARISI! ’İYİ BİR ZAMAN...

UZMANLARDAN YENİ SINAV UYARISI! 'İYİ BİR ZAMAN YÖNETİMİ...'

UZMANLARDAN YENİ SINAV UYARISI! 'İYİ BİR ZAMAN YÖNETİMİ...'

15 Kasım 2017 - 14:17


TEOG’un yerine gelen yeni lise sınav sistemi ile ilgili olarak tartışmalar sürüyor. Bazı veli ve öğrenciler, sistemde belirsizlik olduğunu savunurken, uzmanlar da yaşanan bu duruma karşı öğrencilerin duygularıyla başa çıkması ve sınava etkili bir şekilde hazırlanılması yönünde görüş bildiriyor. İzmir’deki Dünya Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri’nden Uzman Klinik Psikolog Özge Gündoğdu Güzelcan, “Veliler kaygılarını çocuklarına yansıtmamalı” dedi.

Öğrenci ve velilere uyarılarda bulunan Güzelcan, “Her şeye rağmen, öğrencilerin duygularıyla başa çıkması ve bu senenin sonunda girilecek sınava etkili bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Belirsizlik sınava girecek her öğrenci için geçerli. Her öğrencinin belirli düzeyde stres yaşadığı gözden kaçırılmamalı. Sistem değişmiş olsa da sene sonunda bir sınava girileceği net olduğu için, çalışmaya devam edilmeli. Hem test, hem de açık uçlu sorulara yönelik düzenli bir çalışma programı planlanmalı” ifadelerini kullandı. Zorlanılan derslere ve konulara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Güzelcan, “Ders çalışılacak iyi bir süre mevcut. Ancak, iyi bir zaman yönetimi yapılmadığında, bu sürenin göz açıp kapayıncaya kadar geçeceği de atlanmamalı” diye konuştu.

Velilere de tavsiyelerde bulunan Güzelcan, “Veliler, kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmaya çalışmalılar. Çocukların akademik motivasyonu yüksek tutulmalı. Bu amaçla da onları güçlü yanları ve ilerlemeleri sık sık dile getirilmeli. Çocukların iyi gitmeyen notları olduğunda da fazla tepki vermeden var olan sorunu anlamaya ve çözmeye uğraşmaları etkili olacaktır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x