TSK TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARAN KADIN KOMUTAN’DA ŞEHİT...

TSK TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARAN KADIN KOMUTAN'DA ŞEHİT DÜŞTÜ

Jandarmanın İlk Kadın Komutanı Songül Yakut da Düşen Helikopterde Şehit Oldu

01 Haziran 2017 - 08:24

Şırnak'ta askeri bir helikopter düştü, 13 rütbeli asker şehit oldu. Şehit askerler arasında Jandarmanın 167 yıllık tarihinde Türkiye'nin ilk kadın ilçe Jandarma Komutanı olan Yarbay Songül Yakut'un da olduğu ortaya çıktı.

ACI HABERİ TSK DUYURDU
TSK'dan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğradığı bildirildi. Açıklamada, "Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

İLK KADIN KOMUTAN DA ŞEHİT OLDU
Şırnak'ın Şenoba İlçesi'nde yaşanan helikopter kazasında, jandarmanın ilk kadın komutanı Yüzbaşı Songül Yakut'un da şehit olduğu öğrenildi.
Kıdemli Üsteğmen Songül Yakut, 1976 Malatya doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 5 kardeşin en küçüğü. 2005-2006-2007 yılların da Beypazarı'nda görev yaptı. Yakut, görev bölgelerinde aile içi şiddete karşı yürüttüğü çalışmalarla tanınıyordu.

CHP'Lİ AĞBABA: KUMPASLA ORDUDAN ATILDI, GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Songül Yakut ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Songül Yakut Malatya'lı yakın arkadaşımızdı. Kumpasla Ordu'dan atıldı. Büyük mücadele ile görevine geri döndü. Bugün de şehit oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x