SURİYE’YE 12 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

SURİYE'YE 12 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan 12 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

21 Haziran 2017 - 14:59

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan 12 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşların iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması için Paşabağı Mahallesi'ndeki deponun önünde tören düzenlendi.

Şanlıurfa Vali Vekili Ali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, iç savaşın devam ettiği Suriye'de binlerce insanın mağduriyetinin sürdüğünü söyledi.

Yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür eden Yılmaz, "Biz buradan her hafta organizasyon yapıp yardım tırları uğurluyoruz. Buradan sürekli Suriye'ye bir yardım akışı sağlanıyor. Valiliğimiz koordinesinde platformumuz başta olmak üzere belediyeler ve kaymakamlıklarımızın işbirliğiyle yürütülen bu çalışma ciddi şekilde meyvesini veriyor bunu görüyoruz." diye konuştu.

"İnsani seferberlik"
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı da kentin, Suriyeli sığınmacılar konusunda üzerine düşeni yaptığını dile getirdi.

İslam coğrafyasında tek güçlü ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Kırıkçı, "Ülkemiz bir taraftan Suriye'deki bu ateşi söndürmek için yoğun bir şekilde uluslararası çaba sarf ederken bir taraftan da ihtiyaç sahibi mazlumların yaralarına merhem olmak için de 6 yıldır adeta bir insani seferberlik ilan etmiştir. 3 milyondan fazla insanı ülkede barındırmaktadır 600 bini aşkın bir insanda bizim kentimizde yaşamaktadır. Şanlıurfa ensar ruhunu göstermeye devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Platform Başkanı Osman Gerem ise tarih boyunca yardıma muhtaçlara el uzatan bir ecdadın torunları olarak, mazlumların gönlüne sevinç, sofralarına bereket olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Suriye içerisinde sadece ekmek ve su bekleyen ihtiyaç sahiplerinin bulunduğunu hatırlatan Gerem, mazlumların umutlarını yeşertmek için iyilik tırlarını göndermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım malzemesi yüklü tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x