YENİ PEŞMERGE İÇİN ALMANYA’DAN DOKTOR GELDİ !

YENİ PEŞMERGE İÇİN ALMANYA'DAN DOKTOR GELDİ !

29 Ekim 2016 - 11:39

IRAK’ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ’a karşı savaşan Peşmerge’nin gönüllü komutanı olan Sait Çürükkaya eski bir PKK’lı terörist.

PKK’nın eski yöneticisi olan Çürükkaya, Peşmerge güçlerinin Başika cephesinde terör örgütü DEAŞ’tan aldığı bölgelerdeki mayınları temizlerken, üç gün önce bir mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Sait Çürükkaya, Erbil kentinde tedavi altına alındı. Bir gözünü kaybeden ve bir gözünde de ağır hasar olan Çürükkaya için yıllarca yaşadığı Almanya’dan önceki gece bir uçak ambulans ve doktorların geldiği bildirildi. Doktorların muayene ettiği Çürükkaya’nın şimdilik Almanya’ya naklini uygun görmedikleri ve bir süre daha hastanede kalması gerektiğine karar verdikleri kaydedildi.

PKK’DA YÖNETİCİLİK YAPMIŞ
Terör örgütü PKK’da üst düzey yöneticilik yapan Çürükkaya, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra PKK’dan ayrılmış ve Almanya’da yaşamaya başlamıştı. DEAŞ’ın iki yıl önce Kuzey Irak’a saldırmasından sonra Almanya’dan Erbil’e geçmiş ve Peşmergelerin eğitimini üstlenmişti. Patlayıcı uzmanı olarak bilinen Sait Çürükkaya DEAŞ’la mücadelede ele geçirilen bölgelerdeki patlayıcıları imha ediyordu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x