Yaşını Göstermek İstemeyenlerin İlacı

Yaşını Göstermek İstemeyenlerin İlacı

Yaşını Göstermek İstemeyenlerin İlacı

03 Mayıs 2017 - 14:24 - Güncelleme: 03 Mayıs 2017 - 14:31

Yaşını Göstermek İstemeyenlerin İlacı: Akdeniz'in Biricik İnciri

Cilt Sağlığınız İçin Gereken Her Şey İncir Çekirdeği Yağında Saklı!

Farkında mıyız? Türkiye'nin hazinesidir incir!

Dünyanın en büyük incir üreticisi konumundayız aslında... Öyle ki; hemen altımızdaki Mısır'ın neredeyse 2, üçüncü sıradaki Cezayir'inse yaklaşık 3 katı katı incir üretimi yapıyoruz her yıl. İncirimiz lezzetli, incirimiz bol. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarına tatile giderken otoban kenarında torba torba aldığımız incirlere dayanarak konuşuyoruz; incirimiz fazlasıyla ucuz!

(ABD'de 500 gram kuru incirin -taze incir de değil üstelik- fiyatının 20 TL civarında olduğu bilgisini şuracığa iliştirelim.)

Biz bu kadar bol ve ucuz olduğu için farkında değiliz belki; halbuki tüm dünya farkında, internet incirin nasıl da mucizevi bir meyve olduğuyla ilgili yazılarla dolu.

Kendisinin inanılmaz bir besin deposu olması, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, A, B ve C vitaminleri, şeker, karbonhidrat ve protein gibi sağlık için gerekli olan her şeyi taşıması bir yana -ki nasıl bir yana bırakacaksak; incirin meyve harici kısımları da çok şifalı!

Örneğin incir sütü;

Kıyı şeritlerimizde yaşayanlar ezbere bilirler tabii ki; incirin kabuğundan, yapraklarından ve dallarından sızan incir sütü siğillere karşı çok etkilidir. Keza; incirin taze yaprakları lapa hale getirilir, halk arasında yara tedavisinde kullanılır.

Ve tabii ki incir çekirdeği yağı!

Aynı diğer bitkisel yağlar gibi üretilir incir çekirdeği yağı da... Taze incirin çekirdekleri çıkartılır, temizlenir, basınç altında ezilir, yağı doğal olarak çıkarılır. İncir çekirdeği yağında %40 oranında Omega 3 vardır, ki bu oran balık yağındakinden dahi yüksektir! %30'u Omega 6, %17'si Omega 9'dur. Ayrıca incir çekirdeği yağı D vitamini açısından da dünyadaki herhangi bir besinden çok daha yüksek orandadır :)

Peki bu oranlar ne anlama geliyor?

Öyle güzel anlamlara geliyor ki!

İncir çekirdeği yağı damar tıkanıklığına engel olur, kalp krizi riskini azaltır. Astım, bronşit, öksürük gibi solunum rahatsızlıklarına iyi gelir. Kabızlığı önler, kolesterol seviyesini düşürür, diş eti kanamalarını engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir... Ve Özkan Uğur'lu reklam sayesinde fındıkla özdeşleştirdiğimiz aganigi naganigi konusunda da fındıkla aşık atar seviyededir ;)

İncir çekirdeği yağı, bir bardak ılık suya 5 damla kadar damlatılıp içilebilir. Az sonra sıralayacağımız cilt faydaları içinse hiç seyreltmeden, masajla uygulanmalıdır...

İşte incir çekirdeği yağının cildinize faydaları:

İncir çekirdeği yağının en büyük özelliği kırışıkları önlemesidir. Hamilelik sonrası oluşan çatlaklara karşı 2-3 aylık kısa bir sürede bile sonuç alabilirsiniz!

Üstelik siyah noktalar, sivilce, akne, uçuk gibi rahatsızlıkları da incir çekirdeği yağı sayesinde çözebilir; yeniden oluşmalarını engelleyebilirsiniz.

Göz altı morlukları için de birebirdir!

Yüzünüzdeki kırışıklıklar, göz altı morlukları ve ciltteki çatlaklar için de incir çekirdeği yağından faydalanabilirsiniz.

Hattâ dudaklarınız çatladığında da bu yağ yanınızdadır!

Ciltte oluşan yaraların erken iyileşmesini sağlar.

Çünkü cildi canlandırır, besler, hücre yenileyici özelliği vardır.

Bu özellikleri sayesindedir ki; incir çekirdeği yağı yaşla birlikte musallat olan yüzdeki ve vücuttaki sarkmalara karşı da harika bir çözümdür! Cildinizi sıkılaştırır, sizi gençleştirir :)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x