SİZİ ÇABUK YAŞLANDIRAN 6 ZARARLI ALIŞKANLIK

SİZİ ÇABUK YAŞLANDIRAN 6 ZARARLI ALIŞKANLIK

SİZİ ÇABUK YAŞLANDIRAN 6 ZARARLI ALIŞKANLIK

20 Temmuz 2017 - 23:30

Yaşlanmak, hepimiz için doğal bir süreç. Ancak aynı yaştaki her insanın aynı görüntüye sahip olmaması, yaşlanma üzerinde bizim de etkimiz olduğunu gösteriyor. Yaşlanma konusunda ilk belirleyici şey, genetik faktörler olsa da, bazı alışkanlıklarımız yaşlanma sürecine koşar adım gitmemize neden oluyor. Peki, bizi olması gerekenden önce yaşlandıran bu zararlı alışkanlıklarımız neler? İşte erken yaşlanmak istemiyorsanız bir an önce değiştirmeniz gereken 6 zararlı alışkanlık.

Sigara içmek

Zararlı alışkanlık deyince, hiç şüphesiz akla ilk gelen şey sigaradır. Çünkü sigara sadece sağlığımıza zarar vermekle kalmıyor; aynı zamanda cildimizi de yıpratarak erken yaşlanmasına neden oluyor. Çünkü sigaranın içinde bulunan nikotin, cildin nefes almasını engelliyor. Bu da yetmezmiş gibi, sigara içen kişilerin başta üst dudak olmak üzere ağız çevresinde daha erken yaşta kırışıklıklar oluşuyor. Sigaraya maruz kalan cilt, zamanla esnekliğini kaybediyor ve bu da cildin kalitesini düşürüyor. Araştırmalar, sigara içmenin derinin yaşlanmasına; güneşten bile daha fazla zarar verdiğini ortaya koyuyor.

Güneş kremi kullanmamak

Ne yazık ki güneş, cildimizin dostu değil. Çok fazla güneşe maruz kalmak, uzun saatler boyunca güneşlenmek, deri kalınlaşmasına; ciltte çizgiler oluşmasına; güneş lekelerine neden oluyor. Cilt tipine uygun güneş kremleri, bu zararı en aza indirgemek için en mantıklı çözüm ancak bu kremleri yalnızca yazın kullanmamız gerektiğini düşünmek oldukça yanlış. Çünkü güneşin yaydığı ve kırışıklığa neden UVA ışınları, yıl boyunca aynı derecede güçlü yansıyor. Biz bu ışınları gözümüzle görmesek de, aslında bu ışınlara maruz kalan cildimiz, ciddi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bu yüzden kışın bile ellerimize, yüzümüze, kendi cilt tipimize uygun bir güneş kremi sürmemiz gerekiyor.

Kötü beslenmek

Sağlıksız beslenme, sadece sağlığımızı etkilemiyor; cildimiz üzerinde de direkt olarak etkiye sahip. Tek yönlü beslenme, yağlı beslenme, fazlaca şeker ve tuz tüketimi, alkol gibi etmenler, cildimizin daha hızlı yaşlanmasına neden oluyor. Bu nedenle, vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri alabileceği besinler tüketmeli, dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Lifli gıdalar, sebze ve meyveler, soframızda mutlaka olması gerekenlerden.

Az su içmek

Yaşamın kaynağı olan suyun önemi konusunda tüm doktorlar, beslenme uzmanları aynı fikirde. Su içmek sadece sağlığımız için değil cildimiz için de çok önemli. Bir insanın günde ortalama olarak 8 bardak su tüketmesi gerekiyor. Kişi eğer ihtiyacı olan sudan daha azını tüketirse, cilt kuruluğu gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor, ayrıca az su tüketmek toksik maddelerin terleme yoluyla dışarı atılmasını da engelliyor. Bu da birçok cilt hastalığına zemin hazırlıyor. İhtiyacı olan suyu alamayan cilt, sıkılığını yitiriyor ve daha erken yaşlanıyor.

Strese maruz kalmak

Stres ve kötü ruh hali, beden ve ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Cildimiz strese karşı, tıpkı uykusuzluğa verdiği gibi bir tepki gösterir. Gerginlik ve strese maruz kalmak, yüzümüzün yaşlanmasına, kırışıklıklara, saç beyazlamasına ve saç dökülmesine neden olabilir.

Makyajla uyumak ve yanlış kozmetik ürünleri

Makyaj, kadınların vazgeçilmezi olsa da, cildin gözeneklerini tıkadığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla makyajımızı yüzümüzde uzun süre tutmamalı ve de gün içinde sık sık makyaj yapmamalıyız. Özellikle gece boyu nefes almaya ihtiyacı olan cildimiz için, gece yatmadan önce mutlaka makyajımızı temizlemeliyiz. Çünkü makyajla uyunduğunda, ciltteki gözenekler tıkanır ve cilt kirleri tıkalı gözeneklerden dışarı çıkamaz. Bu da ciltte sivilce oluşumuna ve erken yaşlanmaya neden olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x